ΠΑΤΡΑ : Τουρνουά βόλεϊ –και διημερίδα με θέμα αθλητισμός και covid 19 με την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνδιοργανώνει με τον Αθλητικό Σύλλογο  «Ερυθρό Αστέρα Πατρών» αθλητική - κοινωνική εκδήλωση με τίτλο «Τουρνουά βόλεϊ – Διημερίδα με θέμα αθλητισμός και covid 19 - μέτρα πρόληψης και προστασίας για υγιή άθληση», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου , στο Κλειστό Γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», στην Πάτρα. Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει το αγωνιστικό μέρος και το ενημερωτικό. 

Πιο συγκεκριμένα, στο αγωνιστικό μέρος θα υπάρξει διοργάνωση τουρνουά βόλεϊ γυναικών, όπου θα συμμετέχουν οι ομάδες Ερυθρός Αστέρας, Παμβοχαϊκός, Π.Γ.Ε. και Ε.Α.Π. Οι αθλητικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία θεατών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Γ.Γ.Α. Συγχρόνως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται. Το τουρνουά θα προβληθεί μέσω live streaming και στα ΜΜΕ.

 

Επίσης, οι αθλητές θα ενημερωθούν από έγκριτους επιστήμονες (ψυχολόγους, διατροφολόγους, προπονητές κλπ ), ανθρώπους της Ομοσπονδίας Βόλεϊ (ΕΟΠΕ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με την ασφαλή χρήση των γηπέδων προς άθληση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον covid 19.

«Δεδομένων των συνθηκών, λόγω της πανδημίας του covid 19, είναι  επιβεβλημένη η ανάγκη ενημέρωσης όλων των πολιτών, σχετικά με τους τρόπους αλλά και τα μέτρα τα οποία θα πρέπει από εδώ και στο εξής να εφαρμόζονται, προκειμένου το «Μένουμε Ασφαλείς» να έχει πλήρη εφαρμογή και στον χώρο του αθλητισμού, υπό την παραλλαγή σε «Αθλούμαστε Ασφαλώς» και με βάση όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις κι οδηγίες των ειδικών» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου