"Καλούμε τους πολίτες να λειτουργήσουν με υπευθυνότητα"


Δήλωση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξιάρχου Γεώργιου Μιχαλόπουλου

Στο πλαίσιο των ειδικών μέτρων που λαμβάνονται από σήμερα 15 Νοεμβρίου 2020 μέχρι και την 21:00 ώρα στις 18 Νοεμβρίου 2020, καλούμε τους πολίτες να λειτουργήσουν με υπευθυνότητα και σεβασμό, ως προς την εφαρμογή της Απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα.

 Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ως γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την διασπορά του Κορωνοϊού και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή της.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι κυρώσεις που προβλέπονται για  όσους  παραβιάσουν τα ειδικά αυτά μέτρα είναι οι εξής :

          διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

          διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Επιπλέον, τα αστυνομικά μέτρα και οι έλεγχοι, ως προς την εφαρμογή της Απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας θα εποπτεύονται από Εισαγγελικό Λειτουργό.

Σας παρακαλούμε, όπως τηρήσετε υπεύθυνη στάση, να σεβαστείτε τους συμπολίτες σας και να συνεργάζεστε με τις Αστυνομικές Αρχές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου