ΠΑΤΡΑ : Κύριε Δήμαρχε επιτέλους προχωρήστε στο γκρέμισμα των ετοιμόρροπων κτιρίων της πόλης


 Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Πατρέωνκ. Κωνσταντίνο Πελετίδη

Η δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» μετέφερε δια του επικεφαλής ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ , την κραυγή αγωνίας του Πατραϊκού λαού, στο δημοτικό συμβούλιο, καταθέτοντας τις τελευταίες 20 μέρες, δύο ερωτήσεις σχετικά με τα επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκορπίσουν το θάνατο σε ανυποψίαστους διερχόμενους συμπολίτες μας. Χαρήκαμε, γιατί και σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα καθώς και σε δυο ακόμα παρεμβάσεις μας, απάντησε ο εφησυχάζων Πελετίδης δια στόματος του αρμόδιου Αντιδημάρχου .

Ασφαλώς είναι καταδικαστέα η φασιστική νοοτροπία να επιμένει να μην απαντά ο Πελετίδης –που είναι και Δήμαρχος και όχι μόνο στέλεχος του ΚΚΕ- παρ’ ότι είναι υποχρεωμένος εκ του κανονισμού του Δ.Σ., στις ερωτήσεις που οι αντιπολιτευόμενοι κατά χρέος και καθήκον καταθέτουμε.

Δυστυχώς  έτσι καταλαβαίνει τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΕΛΕΓΧΟ ο ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ της Πάτρας...

Όσο όμως να αποφεύγει και να κρύβεται, τα προβλήματα που επί 6 ΧΡΟΝΙΑ δεν λύνει, ζητούν όχι μόνον ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ- όπως συνέβη με τις παρακάτω δημόσια αναφορές Κορδά που δημοσιεύθηκαν στις 10 Νοεμβρίου στη ΓΝΩΜΗ και στις  13 Νοεμβρίου στον «Σύμβουλο Επιχειρήσεων» επιβάλλουν να δοθούν ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.

Προς τούτο επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα της «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» κατεδάφισης των ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτιρίων της πόλεως των Πατρών.

Επειδή οι άγρια χαρατσωμένοι δημότες διαβάζοντας στην εφ. ΓΝΩΜΗ τα λεχθέντα από το «δεξί» χέρι του Δημάρχου και αρμόδιο αντιδήμαρχο , έγιναν έξαλλοι μας ζήτησαν επίσημα να απαντήσει ο Δήμαρχος εάν πράγματι μετά ΑΠΟ ΕΞΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ αληθεύει η απάντηση Κορδά: «Δεν  υπάρχει επίσημος αριθμός των ετοιμόρροπων κτιρίων αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένος μηχανισμός για την καταγραφή τους.»

Επειδή μιλώντας στις 13 Νοεμβρίου στον «Σύμβουλο Επιχειρήσεων», ο ίδιος αντιδήμαρχος, πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων, Χρήστος Κορδάς αναφέρει ότι «υπάρχει νόμος του 1929 σύμφωνα με τον οποίον εάν κάποιος ιδιώτης δεν λαμβάνει μέτρα για το ακίνητο του, αυτό πρέπει να το κάνει ο Δήμος.» συνεχίζοντας  «ο Δήμος θα επιδιώξει!!! να προχωρήσει στο γκρέμισμα κτισμάτων που είναι επικίνδυνα.» Και κατέληξε ο κύριος αντιδήμαρχος:

«Τα περισσότερα τα γκρεμίζουμε και τα χρεώνουμε σε ιδιώτες. Διαθέτουμε σημαντικά κονδύλια γι’ αυτό το σκοπό»

 Στην προηγούμενη παρέμβαση μας τονίζαμε ότι οι συμπολίτες μας που περπατούν στην Πάτρα διαπιστώνουν το μέγεθος του προβλήματος. Κανέναν δεν ενδιαφέρουν οι επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής. Όλους όμως τους ενδιαφέρει η σωματική τους ακεραιότητα. Αυτή είναι η ουσία του όλου θέματος και η αγωνία των συμπολιτών μας.

Είναι λοιπόν εκατοντάδες τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα που αποτελούν κίνδυνο – θάνατο για τους διερχόμενους πολίτες και αυτά βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την πόλη.

Υπάρχουν  πολιτικές ακόμα και  ποινικές ευθύνες μετά την ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ του αρμόδιου Αντιδημάρχου που αυτολεξεί καταγράφει η εφ ΓΝΩΜΗ και είναι οι ακόλουθες :

«Τα επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια είναι μια μεγάλη πληγή για την πόλη, καθώς εγκυμονούν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών.»

Μετά από όλα  τα ανωτέρω ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ τα λεγόμενα του αρμόδιου Αντιδημάρχου, καλείται ο Δήμαρχος ΠΑΤΡΕΩΝ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ να απαντήσει στο Δημοτικό μας Συμβούλιο στα εξής ερωτήματα :

1ον. Πόσα χρήματα είχε πιστώσει η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ  στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Δήμου ΠΑΤΡΕΩΝ και πόσα δαπάνησε τα τελευταία ΕΞΙ (6) χρόνια που είναι αυτός ο ίδιος  Δήμαρχος ;

-        Να κατατεθεί πίνακας όπου χωριστά  ανά έτος θα καταγράφει πίστωση και δαπάνη για τα χρόνια της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ.

2ον.Πόσα και ποια επικίνδυνα κτίρια γκρέμισε η δημοτική αρχή Πελετίδη αυτά τα έξι χρόνια που έχει την εξουσία ;

-        Να κατατεθεί πίνακας όπου αναλυτικά να καταγράφονται ,ανά έτος , τα κτίρια που γκρεμίστηκαν και η δαπάνη που κατεβλήθη σε αυτά τα τελευταία 6 χρόνια που είναι Δήμαρχος ο Πελετίδης  .

3ον. Ποιες δαπάνες έχει διεκδικήσει ο Δήμος ΠΑΤΡΕΩΝ ,από τους ιδιοκτήτες των κτηρίων  που γκρέμισαν με έξοδα του Δήμου ,οι αρμόδιες οικονομικές  υπηρεσίες, τα τελευταία 6 χρόνια της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΟΝΤΙΑΣ  ΠΕΛΕΤΙΔΗ;

-        Να κατατεθεί σχετικός πίνακας.

4ον. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που τα τελευταία 6 χρόνια πλήρωσαν τις δαπάνες κατεδάφισης και πόσοι είναι αυτοί ;

5ον. Εάν αληθεύουν τα εξής λεγόμενα από τον Αντιδήμαρχο και δημοσίευσε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ ότι « Η δημοτική αρχή έχει διαθέσει  πίστωση ύψους 500.000 € και έχει προχωρήσει στην κατεδάφιση ορισμένων επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων» παρακαλείται ο Δήμαρχος να δώσει πίνακα όπου να εμφανίζονται τα κατεδαφισθέντα με τα 500.000 ευρώ και χωριστά για το καθένα να εμφανίσει  τη δαπάνη που έγινε.

6ον Τι σημαίνει η φράση του κ. Αντιδημάρχου «ο Δήμος θα επιδιώξει να προχωρήσει στο γκρέμισμα κτισμάτων που είναι επικίνδυνα.» Από ποιον θα επιδιώξει ; Εν τέλει θα τα γκρεμίσει ή δεν θα τα γκρεμίσει ;

Για την Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

Νίκος Νικολόπουλος επικεφαλής – δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου