Σκανδάμης : Η Κεραμέως κάνει σήμερα εκλογές παρωδία για τους εκπαιδευτικούς

Ο δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής έκανε πριν λίγο δήλωση για τις σημερινές εκλογές του Υπουργείου για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η αιχμηρή δήλωση έχει  ως εξής :

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εμμένει στα ιδεοληπτικά αδιέξοδά του. 

 

 Διεξάγει σήμερα ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα σχετικά Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ενάντια στις καθολικές αντιρρήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ενάντια στις αποσύρσεις των ψηφοδελτίων όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Ενάντια σε κάθε προσπάθεια για διαβούλευση, που δεν αποτελεί μόνο νομική υποχρέωση, αλλά κυρίως, θεμέλιο λίθο μιας σύγχρονης δημοκρατίας που σέβεται τον πολίτη και τον διοικούμενο.

Ανεξάρτητα από τα νομικά επιχειρήματα υπέρ ή κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, το σίγουρο είναι πως το Υπουργείο στερείται πια κάθε πειστικού δημοκρατικού επιχειρήματος.

Διότι ξεκάθαρα αγνοεί και ποδοπατά τη γνώμη των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Και το κυριότερο, η υπουργική εμμονή φαίνεται πως δεν αφορά ένα μεμονωμένο ηγετικό καπρίτσιο, αλλά την αρχή για την επέκταση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε κάθε συλλογικό και συνδικαλιστικό φορέα.

Στο πλαίσιο μιας κακώς εννοούμενης ψηφιακής «δημοκρατίας»,  όπου ο πραγματικός δημόσιος χώρος που ζυμώνει και δοκιμάζει ανθρώπους, ιδέες και πολιτικές επιλογές φοβίζει την κυβέρνηση.

Να είναι σίγουρη όμως, ότι από τους φόβους αυτούς δεν θα ξεφύγει με ή χωρίς ηλεκτρονική ψηφοφορία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου