Ποια είναι η πρώτη διεμφυλική γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία

Οι φετινές εκλογές στις ΗΠΑ, παρουσιάζουν ταιράστιο ενδιαφέρον - όχι μόνο για το αποτέλεσμά τους- αλλά και για τους γερουσιαστές που είδαμε να εκλέγονται σε διάφορες πολιτείες. Πέρα από την επανεκλογή της πολυσυζητημένης και "ατρόμητης" 31χρονης βουλεύτριας Alexandria Ocasio Cortez, είδαμε να εκλέγονται ο νεότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία - ο 25χρονος Madison Cawthorn και η πρώτη διεμφυλική γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία - η Sarah McBride.

Ποια όμως είναι η Sarah McBride, η γυναίκα που κατάφερε να γράψει ιστορία στην Αμερική και να γίνει το πρώτο τρανς άτομο σε ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στις ΗΠΑ.; Δείτε στην συνέχεια 9 πράγματα που ξέρουμε γι' αυτήν.

1.Η Sarah McBride γεννήθηκε στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ στις 9 Αυγούστου του 1990.

2.Είναι μέλος των Δημοκρατικών και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας.

3.Εργάστηκε στον Λευκό Οίκο κατά την προεδρία του Ομπάμα, ενώ το 2013 δούλευε στην προεκλογική καμπάνια του Μπο Μπάιντεν, του γιου του Τζο, που έχασε τη ζωή του από καρκίνο. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Μπο ήταν ο άνθρωπος που την έπεισε να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητά της.

4.Το 2016, η Sarah έγινε η πρώτη transgender που μίλησε στο μεγάλο εθνικό συνέδριο του κόμματος όταν ανέβηκε στη σκηνή του Democratic National Convention.

5.Το 2018 η Δημοκρατική γερουσιαστής κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Το αύριο θα είναι διαφορετικό: Αγάπη, απώλεια και μάχη για την ισότητα των διεμφυλικών».

6.Η νομοθεσία στο Ντέλαγουερ για την ταυτότητα φύλου πιστώνεται σε αυτήν.

7.Τον περασμένο Σεπτέμβριο κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές και έλαβε το χρίσμα των Δημοκρατικών για την θέση του Γερουσιαστή στο Ντέλαγουερ, την οποία και κέρδισε στις φετινές εκλογές.

8.Οι βασικοί άξονες που αποτελούν την πολιτική της είναι η προσιτή υγεία για όλους, η δικαιοσύνη και οι καλύτερα πληρωμένες, γονεϊκές άδειες.

9.Μετά την νίκη της, έγραψε σε tweet «Τα καταφέραμε. Κερδίσαμε τις εκλογές, ενώ λίγες ώρες πριν δήλωσε πως ελπίζει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών «να στείλουν ένα μήνυμα σε κάθε νέο άνθρωπο που παλεύει να βρει πώς να ταιριάξει στον κόσμο».

 

Πηγή: https://www.skai.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου