ΠΑΤΡΑ : Επίσκεψη Μιχάλη ΧρυσοχοΐδηΓιορτάζουμε τον Άγιο Ανδρέα ο καθένας σπίτι του χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές

 Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας. Να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει άλλους. Δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι

 

 «Γιορτάζουμε τον Άγιο Ανδρέα ο καθένας σπίτι του χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας. Να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει άλλους. Δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στην Πάτρα, όπου βρίσκεται από το πρωί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι Διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για τον περιορισμό της πανδημίας και υπογραμμίστηκε η ανάγκη συστράτευσης όλων των φορέων στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε:

 

«Όπως είπε και ο Σεβασμιότατος, τον οποίο θα συναντήσω αμέσως μετά, φέτος θα έρθει ο Άγιος Αντρέας σε όλα τα σπίτια. Η Πάτρα θα τιμήσει τον Πολιούχο της με την ίδια ευλάβεια, αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι. Χωρίς επισκέψεις χωρίς συναναστροφές. 

Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, σύμπνοια, αλληλεγγύη. Όχι 99.9 αλλά 100. Γιατί και ένας και δύο και οι λίγοι μπορούν να μολύνουν πολλούς, να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμό που δεν αντέχουν.

Είμαι εδώ γιατί πρέπει να είμαστε εδώ. Η Αχαΐα έχει, όπως και όμοροι νομοί ανησυχητική αύξηση, που δεν μπορεί, δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Την κατάσταση την αντιμετωπίζουμε: από το ΕΣΥ, γιατρούς και νοσηλευτές, μέχρι την Πολιτική Προστασία και  την Αστυνομία. Όμως, οι δυνάμεις δεν είναι αστείρευτες και κυρίως τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι ελάχιστα.

Στη σύσκεψη είδα αποφασισμένους ανθρώπους. Να τα δώσουν όλα για τη ζωή των συμπολιτών τους. Οι γιατροί στα νοσοκομεία, η Αστυνομία σε στοχευμένους ελέγχους για την απόλυτη τήρηση των μέτρων.

 

Ζητώ λοιπόν κι από σας, από τον καθένα και την καθεμιά, να έρθετε στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

 

Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας. Να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει άλλους. Δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι».

«Όποιος ακούσει τη φράση ολόκληρη καταλαβαίνει. Πάμε παρακάτω. Η μάχη είναι αλλού»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση περί μετάδοσης του κορονοϊού σε εξωτερικούς χώρους, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε: «Κοιτάξτε εδώ δίνουμε μάχη και νομίζω πως είναι κοινή μάχη , είμαστε στα χαρακώματα χωρίς παντιέρες και χρώματα. Όποιος ακούσει ολόκληρη τη φράση καταλαβαίνει τι είπα. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν τον κορονοϊό αλλά τις μικρές ανθρώπινες αδυναμίες μας. Πάμε παρακάτω».

 

Δελτίο τύπου Φοιτητικού Συλλόγου Φιλολογίας

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανεπιθύμητος στην πόλη της Πάτρας.

Σήμερα, Σάββατο 28/11 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον φοιτητικό μας σύλλογο, και με τη στήριξη μελών άλλων φοιτητικων συλλόγων, στην Πλατεία Γεωργίου. Ο λόγος ο ερχομός στη Πάτρα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη.


 

Ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόφαση την προστασία της δημόσιας υγείας, επιλέγει να μην ενισχύσει το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στιγμή που μετράμε πάνω από 2000 θανάτους, και τα νοσοκομεία καλούνται πλέον να επιλέξουν ποιους ασθενείς θα σώσουν και ποιους όχι. Αντίθετα, επιλέγει να ενισχύσει τα σώματα ασφαλείας με προσλήψεις αστυνομικών, τους οποίους επιστράτευσε αμέσως για να καταστείλει τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις της 17 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα, παράλληλα με τη χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από 4 ατόμων εκείνες τις μέρες. Ενώ πριν μερικές μέρες η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη 10 φεμινιστριών που ήθελαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για την ημέρα ενάντια στη βια κατά των γυναικών.

Ενάντια στην καταστολή που επιβάλλουν Νέα Δημοκρατία και Μ. Χρυσοχοΐδης εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν. Κόντρα στον αυταρχισμό τους εμείς απαντάμε ότι μόνο ο λαός και η νεολαία θα σώσουν τον εαυτό τους με την αλληλεγγύη και τους συλλογικούς μας αγώνες.

 ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪ́ΔΗΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου