Αυγενάκης και Παπαδηματος :“Φαγοπότι στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες”

Για εκτροχιασμό του Προυπολογισμού, έλλειψη πλάνου κα συμβάσεων, μεταξύ άλλων, σχετικά με τους παράκτιους μεσογειακούς αγώνες που διοργανώθηκαν στην Πάτρα,τον Αλυγουστο του 2019, έκαναν λόγο σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκος Παπαδημάτος.

Η ομιλία του κ. Αυγενάκη:

Είμαι βέβαιος πως δεν είστε συνηθισμένοι στους απολογισμούς, διότι, απ’ όσο γνωρίζω, δεν έχει γίνει στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω πως στο πλαίσιο της διαφάνειας και της λογοδοσίας, αξίες στις οποίες πιστεύουμε, θα μας βλέπετε πολύ συχνά να σας παρουσιάζουμε τα πεπραγμένα μας.

Δεν προσπαθούμε μέσα από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ούτε και από αυτές που θα ακολουθήσουν για μια σειρά θεμάτων, να ωραιοποιήσουμε μια κατάσταση. Αντιθέτως, προσπαθούμε να δούμε τι κάναμε καλά και τι όχι. Τι πρέπει να αλλάξουμε, που πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και τι πρέπει να αποφύγουμε στο μέλλον. Με ειλικρίνεια και με διάθεση αυτοβελτίωσης.

Αυτό πρέπει να κάνει κάθε υπεύθυνη ηγεσία. Αυτή τη θετική πρακτική θέλουμε να αφήσουμε ως παρακαταθήκη.

Θέλω να επισημάνω πως η εξωστρέφεια εντάσσεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και στον τομέα του αθλητισμού. Φιλοξενία διοργανώσεων και συνεργασίες με άλλες χώρες ενισχύουν το κύρος του ελληνικού αθλητισμού, επικοινωνούν διεθνώς τις πρακτικές του και εισάγουν καινοτόμες μεθόδους που εφαρμόζουν άλλα αθλητικά συστήματα.

Η εξωστρέφεια δεν είναι ζωτικής σημασίας μόνο για την ανάπτυξη εφαρμογών καλής διακυβέρνησης, αλλά και για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, στοχεύουμε στη διεκδίκηση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, οι οποίες πρόκειται να αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, λάτρεις των σπορ, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις κατά τόπους οικονομίες.

Συνολικά, η συμβολή μιας αθλητικής διοργάνωσης στην τοπική οικονομία, την προβολή και την περιφερειακή ανάπτυξη μιας περιοχής, είναι εξαιρετικά σημαντική, όπως θα καταλάβετε και από τους αριθμούς που θα ακούσετε σήμερα.

Από την πρώτη στιγμή, θέσαμε ψηλά τον πήχη της διεκδίκησης διοργανώσεων.

Ήδη, στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλη η αθλητική οικογένεια λόγω της πανδημίας, έχουμε με επιτυχία διοργανώσει:

• Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Μπάσκετ (Βόλος, 27/7-4/8/2019)

• Το FINAL-8 Basketball Chanpions League (ΟΑΚΑ, 30/9-4/10/2020)

• Τους Προκριματικούς Ευρωμπάσκετ Γυναικών (Ηράκλειο, 9-14/11/2020)

• Τη Μεσογειάδα Εφήβων Χάντμπολ (ΟΑΚΑ, 17-22/2/2020) και

• Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας u23 (Ιωάννινα, 7-8/9/2019)

ενώ είχαμε αναλάβει διοργανώσεις, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω πανδημίας. Συγκεκριμένα:

• Το Παγκόσμιο Παίδων-Κορασίδων πόλο (Βόλος-Λάρισα, 5-12/7/2020)

• Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο Νέων Ανδρών (Βόλος, 6-13/9/2020) και

• Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Αμαξίδιο Ανδρών – Β’ (ΣΕΦ, 17-22/11/2020).

Προχθές, μάλιστα, στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Αθλητισμού, παρουσίασα την εφαρμογή πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων διεξαγωγής αγώνων που εφαρμόσαμε, σε συνεργασία με τις διοργανώτριες αρχές για τις διοργανώσεις που αναλάβαμε και αφορούσαν στις μετακινήσεις, την παραμονή των αθλητών σε «φούσκα», τα τεστ 48 ωρών κλπ, πρωτόκολλα για τα οποία, εισπράξαμε τα εύσημα.

Πάμε, λοιπόν, στο θέμα μας που δεν είναι άλλο από τον απολογισμό των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας.

Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες είναι μια αθλητική διοργάνωση, παρακλάδι των Μεσογειακών Αγώνων. Διεξάγεται από το 2015 κάθε τέσσερα χρόνια υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) με την συμμετοχή αθλητών από τις 26 Μεσογειακές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, που είναι μέλη της και προέρχονται από τρεις ηπείρους: Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Περιλαμβάνει 11 αγωνίσματα που διεξάγονται στην άμμο και το νερό, κυρίαρχα στοιχεία της Μεσογείου.

Η Οργανωτική Επιτροπή των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων συστάθηκε για πρώτη φορά στις 23 Φεβρουαρίου 2018, από την προηγούμενη ηγεσία του Υφυπουργείο Αθλητισμού και η σύνθεσή της άλλαξε τόσο ως προς τα μέλη όσο και ως προς τον πρόεδρο, παίρνοντας την τελική της μορφή, στις 30 Ιουλίου 2019 με πρόεδρο τον κ. Νικόλαο Παπαδημάτο.

Τα κριτήρια, για την επιλογή των ανθρώπων που ανέλαβαν την Οργανωτική Επιτροπή, ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε σχέση με τον αθλητισμό, η γνώση του αντικειμένου και η αποφασιστικότητα. Εκ του αποτελέσματος δικαιωθήκαμε.

Κι αυτό, διότι η διοργάνωση ήταν ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου.

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες στην Πάτρα κινδύνευαν µε ματαίωση και η χώρα μας µε διεθνή διασυρμό. Δηλαδή, για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι «το είχαν σχεδόν σίγουρο», αλλά τους διαψεύσαμε.

Είχαμε μόλις 40 ημέρες περιθώριο για να σώσουμε τη διοργάνωση που περιλάμβανε τη συμμετοχή 26 κρατών και εκατοντάδων αθλητών, για την οποία η προετοιμασία βρισκόταν κάτω από το 20%, παρότι είχαν ήδη ξοδευτεί περισσότερα από 4 εκατομμύρια, σχεδόν όλος ο προϋπολογισμός.

Ποια ήταν, λοιπόν, εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή η κατάσταση της διοργάνωσης;

1. ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Ο προϋπολογισμός είχε ήδη εκτροχιαστεί, καθώς έως τον Ιούλιο του 2019 είχαν δεσμευτεί με Αποφάσεις Ανάληψης Υποχρέωσης τα 5.470.000 € από τα 5.500.000 € του αρχικού προϋπολογισμού, ενώ στο ταμείο είχαν κατατεθεί μέχρι τότε τα 4.200.000 €.

2. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ MASTER PLAN

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την ύπαρξη Master Plan, το οποίο παραδόθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή, μετά από πολλές πιέσεις, το Σεπτέμβριο του 2019! Μετά, δηλαδή, από τη διοργάνωση! Καλά ακούτε! Ο οδικός χάρτης, το πλάνο, το σχέδιο των αγώνων ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!

3. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 14 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Για όλους τους βασικούς άξονες και ανάγκες των αγώνων μέχρι και τον Αύγουστο 2019 δεν υπήρχαν υπογεγραμμένες συμβάσεις. Ναι καλά ακούτε!

Η νέα Οργανωτική Επιτροπή έπρεπε να υπογράψει 14 νέες συμβάσεις σε διάστημα 23 ημερών ώστε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες.

Και όχι μόνο να τις υπογράψει αλλά και να τις αναθέσει, παρότι όλες αυτές θα έπρεπε να είχαν ανατεθεί με την διαδικασία των διαγωνισμών.

Η θεώρησή μου είναι ότι μόνο τυχαία δεν έγινε αυτό. Διότι η υπογραφή συμβάσεων υπό την πίεση του περιορισμένου χρόνου, αυτομάτως σημαίνει περιορισμένη διαπραγμάτευση κόστους και συνήθως εκτροχιασμό των δαπανών.

Κάποιες από αυτές δεν είχαν καν προκηρυχθεί και κάποιες άλλες είχαν κηρυχθεί άγονες. Είχαμε, δηλαδή, συμβάσεις που δεν είχαν τελειώσει ή που δεν είχαν καν αρχίσει, όπως:

o Υπηρεσίες Security,

o Υπηρεσίες Καθαριότητας,

o Μεταφορές Αθλητών,

o Καύσιμα Αυτοκινήτων,

o Διαμονές Αθλητών σε Ξενοδοχεία,

o Διατροφή των Αθλητών,

o Αθλητικός Εξοπλισμός,

o Κερκίδες και Άμμος Γηπέδων,

o Κατασκευές στον Περιβάλλοντα χώρο των Γηπέδων,

o Τεχνολογικός Εξοπλισμός,

o Τηλεοπτική Αναμετάδοση Αγώνων,

o Κριτές και Διαιτητές Αγώνων

Το ύψος όλων αυτών των συμβάσεων υπολογίζονταν στα 4 εκατ. ευρώ. Μαζί με τις επιπλέον μισθοδοσίες και τα κατασκευαστικά, θα χρειάζονταν επιπλέον περίπου 5,5 εκατ. για να γίνουν οι Αγώνες!

Δηλαδή, αν ακολουθούσαμε τον δρόμο που είχε χαράξει η προηγούμενη Οργανωτική Επιτροπή, η διοργάνωση θα στοίχιζε συνολικά 11 εκατ.!

4. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΚ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας που ανήκει στη ΓΓΑ, είχε χρηματοδοτηθεί επιπλέον με το ποσό των 500.000 €, προκειμένου να συντηρήσει τις εγκαταστάσεις και να προμηθευτεί μέρος των κερκίδων και της άμμου που χρειάζονταν για την διοργάνωση των αγώνων.

Οι κερκίδες δεν προμηθεύτηκαν ποτέ. Καλά ακούτε!

Επιπλέον είχε χρηματοδοτηθεί «εμμέσως» με άλλες 350.000 € από τα χρήματα των Παράκτιων, καθώς έχουν πληρωθεί ιδιώτες και εταιρείες για ανάγκες του ΠΕΑΚ Πάτρας από το ταμείο των Παράκτιων. Κοινώς, ό,τι να ‘ναι!

Συνολικά, δαπανήθηκε το υπέρογκο ποσό των 850.000 € σε ένα ΝΠΔΔ που απλώς παραχώρησε κάποιους χώρους ώστε να φιλοξενηθούν οι αγώνες.

5. ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ

Ο προϋπολογισμός ξεκίνησε να εκτελείται τον Φεβρουάριο του 2019 ακολουθώντας το Δημόσιο Λογιστικό, εφ’ όσον τα έσοδα προέρχονταν από την ΓΓΑ, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Οι προμήθειες υλικών πραγματοποιούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως το τέλος του Μαΐου 2019) με απ’ ευθείας αναθέσεις.

Τα πρώτα τεύχη διαγωνισμών αναρτήθηκαν τον Μάιο 2019, με τον κύριο όγκο να αναρτώνται τον Ιούνιο και Ιούλιο 2019.

6. ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΕ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2019 είχαν προσληφθεί 186 άτομα και στην πραγματικότητα πάρα πολλά εξ αυτών χωρίς επαγγελματική συνάφεια με το αντικείμενο της πρόσληψής τους.

Υπήρχε μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που δεν εξυπηρετούσαν τις πραγματικές ανάγκες, παρ’ ότι είχαν προκλητικά μεγάλες συμβάσεις. Λεπτομέρειες θα σας αναφέρει αργότερα ο κ. Παπαδημάτος.

Έτσι, παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό προσλήψεων, παρατηρήθηκε ελλιπής στελέχωση του τμήματος μελέτης, σχεδιασμού και κατασκευής των εγκαταστάσεων, ακόμα και του νομικού τμήματος των Παράκτιων Αγώνων.

7. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Στις αρχές Αυγούστου διαπιστώθηκε πως, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση των οικοδομικών αδειών, οι κατασκευές στην μία εκ των τριών βασικών εγκαταστάσεων των Αγώνων, στην «ΗΡΑ», βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο. Έπρεπε να ξαναδοθεί αγώνας χρόνου προκειμένου να είναι έτοιμες έως τις 25 Αυγούστου 2019.

8. ΧΑΜΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

· Το τμήμα χορηγιών ενημέρωσε πως μέχρι τον Αύγουστο του 2019 οι μόνες χορηγίες που είχε καταφέρει να προσελκύσει ήταν της τάξης των 20.000 € σε προμήθειες φρούτων! Και το κόστος μισθοδοσίας τους ήταν το διπλάσιο!

Για να μην αναφέρω ότι ο επικεφαλής του τμήματος χορηγιών μόλις που είχε αποφοιτήσει από τη σχολή του και φυσικά δεν είχε την απαιτούμενη εμπειρία που απαιτούσε η θέση!

· Ακόμη, το τμήμα που ήταν υπεύθυνο για την προβολή των αγώνων δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε ούτε τα βασικά! Δεν είχε καν προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για το «ντύσιμο» των γηπέδων και αγωνιστικών χώρων με ψηφιακές εκτυπώσεις.

Κυρίες και Κύριοι,

Αυτά που σας ανέφερα πολύ συνοπτικά είναι μερικά απ’ όσα ανακαλύψαμε και διαπιστώσαμε. Αναλυτικότερα θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Παπαδημάτος και τα μέλη της.

Ο κίνδυνος να μη γίνουν οι αγώνες τη χρονική εκείνη στιγμή ήταν παραπάνω από ορατός, μα η επιλογή αυτή δεν υπήρχε για εμάς.

Διότι, υπήρχε ρητή πολιτική εντολή του Πρωθυπουργού να γίνουν οι αγώνες και η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά την αξιοπιστία της σε όλα τα επίπεδα.

Άλλωστε, εάν ακυρώνονταν, θα είχε δαπανηθεί ένα ποσό της τάξης των 5.500.000€ χωρίς αντίκρισμα και η Ελλάδα θα έμπαινε στη «μαύρη λίστα» των διεθνών επιτροπών διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων και πολύ δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει στο μέλλον κάτι άλλο.

Θα κινδυνεύαμε, επιπλέον, να καταβάλλουμε στη συνέχεια αρκετά εκατομμύρια σε αποζημιώσεις που θα διεκδικούσαν οι δεκάδες αποστολές.

Τα καταφέραμε, µε τη νυχθημερόν αφιλοκερδή προσπάθεια των ανθρώπων που επιστρατεύτηκαν ως Οργανωτική Επιτροπή και με τη στήριξη της Περιφερειακής αρχής, όλων των τοπικών φορέων και των 1.120 εθελοντών.

Με νοικοκυροσύνη στα οικονομικά, με προσοχή και διαφάνεια μέχρι και στο τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου.

Αποσπάσαμε τα εύσημα της ΔΕΜΑ και όλων των αποστολών των χωρών της Μεσογείου και είμαστε περήφανοι για όλα αυτά.

Η σπουδαία προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής, των εθελοντών και όλων όσων συνέβαλλαν τις τελευταίες 45 ημέρες πριν τους αγώνες, απέδωσε καρπούς και απομάκρυνε τους ορατούς, μέχρι τότε, κινδύνους αποτυχίας ή ματαίωσης της διοργάνωσης.

Χάρις στην δική τους προσπάθεια, αλλά και τη σιωπηρή, πλην όμως πολύ ουσιαστική συμβολή όλων όσων υπηρετούν την ιδέα του εθελοντισμού και του αθλητισμού, δόθηκε η έναρξη στο εγχείρημα, που με εμπιστοσύνη ανέθεσε στη χώρα μας η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.

® Οι Αγώνες δημιούργησαν ρεκόρ συμμετεχόντων χωρών, καθώς συμμετείχαν και τα 26 μέλη της ΔΕΜΑ.

® Συμμετείχαν 1.178 αθλητές και αθλήτριες, τεχνικά επιτελεία, συνοδοί, τεχνικοί ακόλουθοι και κριτές/διαιτητές.

® Διοργανώθηκαν 11 αθλήματα με 55 τελικούς σε 7 ημέρες και σε 4 εγκαταστάσεις (άμμο, θάλασσα, λίμνη, πισίνα) με έξι γήπεδα.

® Διατέθηκαν συνολικά 12.082 εισιτήρια.

® Η Ελλάδα πρώτευσε στη γενική κατάταξη με 46 μετάλλια, μπροστά από τις Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

® Η επιτόπια κάλυψη από τα ΜΜΕ αφορούσε σε 145 δημοσιογράφους, τεχνικούς και φωτορεπόρτερ.

® Οι Αγώνες μεταδόθηκαν μέσω livestreaming σε 40 χώρες.

® Τεράστιο ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης διαδραμάτισαν οι 1.120 εθελοντές, τους οποίους για άλλη μια φορά ευχαριστούμε.

® Το έμμισθο προσωπικό έφτασε στους 269 (οι 121 εξ αυτών, για μόλις έναν μήνα, τον Αύγουστο).

® Συνολικά διαπιστεύθηκαν για τις ανάγκες των Αγώνων 4.401 άτομα, τα οποία κατέλυσαν σε 22 ξενοδοχεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας.

Από τα ανωτέρω νούμερα, αντιλαμβάνεστε τον κύκλο εργασιών που δημιουργήθηκε για την τοπική οικονομία, δίχως να εκτιμούμε και την προβολή και διαφήμιση της περιοχής.

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες στέφθηκαν από επιτυχία, η οποία -όπως είχα προαναγγείλει- θα ολοκληρωθεί με τον εξονυχιστικό έλεγχο για κάθε ευρώ που δαπανήθηκε, για κάθε σύμβαση που υπογράφηκε ή άργησε να ετοιμαστεί, για κάθε «υπερτιμολόγηση» ή αργομισθία, για κάθε καθυστέρηση που έθεσε σε κίνδυνο τους αγώνες και θα εξέθετε ανεπανόρθωτα τη χώρα μας.

Κυρίες και Κύριοι,

Όπως είπα στην αρχή της ομιλίας μου, η εξωστρέφεια και η προσέλκυση μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιου βεληνεκούς εντάσσεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας. Και γι’ αυτό το σκοπό άλλωστε έχουμε εκπονήσει ένα εκτεταμένο σχέδιο αναβαθμίσεων.

Υπενθυμίζω πως, έχουν ήδη αναληφθεί

• Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Εφήβων (Αττική, 16-29/8/2021)

• Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Νέων (Ηράκλειο, 2022)

• Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών Ανδρών-Γυναικών (Ηράκλειο, 2023)

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαι σε θέση να σας ενημερώσουμε και για πολύ ευχάριστα νέα που αφορούν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε ενώσει δυνάμεις, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τους διεθνείς φορείς του motorsport και καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για τον εθνικό μας αγώνα.

Διεκδικήσαμε, όπως γνωρίζετε, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της ΕΠΟ και σε πλήρη συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, τον τελικό του Europa Conference League, για να διοργανωθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο, για το έτος 2022 ή 2023, αλλά ανεξήγητοι χειρισμοί από πλευράς μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ «πέταξαν» μια μεγάλη διεκδίκηση για τη χώρα μας.

Κλείνοντας τον απολογισμό για τους Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας,

να ευχαριστήσω ξανά για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, για την πίστη τους ότι θα τα καταφέρουμε, παρότι τα χρονικά περιθώρια ήταν σχεδόν απαγορευτικά, τον πρόεδρο Αμάρ Αντάντι, τον γενικό γραμματέα Ιάκωβο Φιλιππούση, που τόσο συνέβαλε κι αυτός στην εθνική επιτυχία και όλα τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Κι ανοίγοντας το επόμενο κεφάλαιο, θέλω να πω πως είμαστε εδώ σήμερα και για έναν ακόμη λόγο:

Όλα όσα μάθαμε, η τεχνογνωσία που αποκομίσαμε και η εμπειρία που αποκτήσαμε, σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια που εφαρμόζουμε σε όλους τους τομείς, δεν σταματά με την επιτυχή ολοκλήρωση μιας διοργάνωσης.

Η αρχική μας σκέψη, λοιπόν, ως Υφυπουργείο Αθλητισμού, κατέληξε σε απόφαση διεκδίκησης και φιλοξενίας δύο ακόμα κορυφαίων διοργανώσεων:

· των 4ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων για το 2025 ή το 2027 και

· των 21ων Μεσογειακών Αγώνων το 2030.

Η Κυβέρνησή μας και η ΓΓΑ αξιοποιώντας -πέρα από την εμπειρία και την τεχνογνωσία- και τον υψηλό δείκτη ποιότητας αθλητικών υποδομών που επιδιώκουμε να επιτύχουμε με την συνεχή καθημερινή προσπάθειά μας, αλλά και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ετοιμάζει φάκελο υποψηφιότητας για να διεκδικήσει με αξιώσεις αυτές τις δυο σπουδαίες διοργανώσεις.

Με τη συνεργασία όλων είμαστε αποφασισμένοι και θα πετύχουμε. Θα πάμε τον αθλητισμό πιο μακριά και πιο ψηλά. Μαζί, ενωμένη, όλη η αθλητική οικογένεια της χώρας μας.

Σας ευχαριστώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου