Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με το «Άλμα Ζωής»


 Με στόχο την αδιάλειπτη υλοποίηση των δράσεων ενημέρωσης του κοινού  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας προγραμματίζει μια σειρά στοχευμένων ενεργειών ευαισθητοποίησης που θα απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και σε μικρούς μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

 

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών λειτουργίας το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, προχωράει στη δημιουργία ενημερωτικών βίντεο για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, τα οποία θα προβληθούν από τις σελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου ή ακόμα και σε συνεργασία με τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης από σταθμούς τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Επιπλέον προβαίνουν στην έκδοση ενός παιδικού παραμυθιού με θέμα το συμβολικό νόημα της δωρεάς μαλλιών για τη δημιουργία περούκας για τις χημειοθεραπευόμενες γυναίκες, προκειμένου τα παραμύθια αυτά να διατεθούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιοχής μας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης μαθητών για τη νόσο.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στέκεται αρωγός ακόμα μία φορά και στις δύο παραπάνω προσπάθειες  και συνεργάζεται με το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας προκειμένου να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, να ενημερωθεί για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου