ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Εντατικοποίηση των ελέγχων για την προστασία των καταναλωτών αλλά και τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΠΟΝΑΝΟΥ

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει της Πρωτοχρονιάς, με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την αποφυγή φαινομένων καταστρατήγησης των μέτρων προφύλαξης κατά του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020,  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας,  Χαράλαμπου Μπονάνου.

 Οι  έλεγχοι γίνονται με βάση την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας και στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Μπονάνος δήλωσε: «Είμαστε στην αρχή του τέλους του εφιάλτη της πανδημίας και έχει μεγάλη σημασία να διατηρήσουμε την περιφέρειά μας σε κατάσταση χαμηλού επιπολασμού. Ανταλλάξαμε απόψεις για τον καλύτερο συντονισμό του έργου εφαρμογής των μέτρων προστασίας και είναι σαφές ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται από όλους, χωρίς εκπτώσεις. Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας να δείξουν την ανάλογη αυτοσυγκράτηση, ώστε να μπούμε στη νέα χρονιά με καλύτερη προοπτική και να μπορέσουμε να επανακτήσουμε πιο γρήγορα τις ζωές μας.

Η συνεργασία των ελεγκτικών μηχανισμών είναι δεδομένη και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους που αυτές τις γιορτινές μέρες θα είναι στους δρόμους με σκοπό να αποτρέψουν καταστάσεις που θα επιτείνουν τη διασπορά. Δεν θα υπάρξει καμιά έκπτωση στην εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής επιτήρησης».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γεωργία Πλώτα, Προϊσταμένη Γενικής   Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ο Θεόδωρος Λάμπος, Προϊστάμενος  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, ο Αργύρης Αγγελόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Υγειονομικού Έλεγχου Π.Ε. Αχαΐας, ο Σπύρος Μουρτάς, Προϊστάμενος Τμήματος  Εμπορίου Π.Ε. Αχαΐας ο Νικόλαος Νιφόρας Προϊστάμενος Περιφερειακής Διεύθυνσης Ε.Φ.Ε.Τ. Δυτικής Ελλάδας, ο Ιωάννης Κυριακόπουλος Βοηθός Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας και η Βασιλική Σεϊντή, Διευθύντρια Περιφερειακής Δ/νσης Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας  Εργασίας. Τηλεφωνική παρέμβαση  έκανε η Μαρία Καραμπελιά προϊσταμένη της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου