ΠΑΤΡΑ : Η αλυσίδα αλληλεγγύης της Κοινο_Τοπίας στήριξε πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία ‘‘Ιανός’’ και τα συνακόλουθά της

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr ολοκλήρωσε την πρωτοβουλία στήριξης των πληγέντων από την κακοκαιρία ‘‘Ιανός’’ και όσων μετεωρολογικών φαινομένων δημιουργήθηκαν εξαιτίας αυτής προωθώντας τη βοήθεια που συγκέντρωσε από τα μέλη και τους φίλους της στην Καρδίτσα και στην Κεφαλλονιά.

 Συγκεκριμένα στην Καρδίτσα όπου υπήρχε και ο μεγαλύτερος αριθμός των πληγέντων σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου διέθεσε 800€ για την αγορά και διανομή 200 λίτρων ελαιόλαδου σε φιάλες του 1L όπως ζητήθηκε από το φορέα που έχει την ευθύνη καταγραφής των αναγκών και διάθεσης των υλικών.

Η Κοινο_Τοπία σταθερή στις αρχές της ότι η παροχή βοήθειας πρέπει να είναι στοχευμένη, αποτελεσματική και στον κατάλληλο χρόνο εξέτασε όλες τις παραμέτρους και επικαιροποίησε τις επιλογές της ώστε να μην υπάρχουν αστοχίες και αλληλεπικαλύψεις στην παροχή της βοήθειας. Σε αυτό συνέβαλαν η εποικοδομητική συνεργασία της προϊσταμένης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ελένης Κουλούρα, της Αντιδημάρχου Ουρανίας Σούφλα και του μέλους της Κοινο_Τοπίας που διαμένει μόνιμα στην Καρδίτσα Ξανθής Γιολδάση.

Στην Κεφαλλονιά η βοήθεια εφόσον είχαν καλυφθεί οι ανάγκες σε τροφή, ρουχισμό και είδη ατομικής υγιεινής όπως μας απαντήθηκε βοηθήσαμε ένα σχολείο της πρωτοβάθμιας στην πληγείσα περιοχή. Κατόπιν συνεννόησης με το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Πυλάρου Κώστα Κουγιανό, που βρίσκεται στα Μακρυώτικα του Δήμου Σάμης, αγοράσαμε και προσφέραμε τρία Tablets για να καλυφθούν οι ανάγκες παιδιών που οι πληγείσες οικογένειες τους δεν είχαν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν. Τα tablets αυτά αξίας 450€ που οι προδιαγραφές τους καλύπτουν τις ανάγκες μαθητών τουλάχιστον για 4-5 χρόνια θα ανήκουν στον εξοπλισμό του σχολείου και θα δανείζονται κάθε χρόνο σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.

Τα είδη γάλα εβαπορέ, καφέ, όσπρια, ρύζι, δημητριακά, ξηροί καρποί καθώς και είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας αφρόλουτρα, σαμπουάν, σαπούνια, αντισηπτικά, μάσκες, οδοντόπαστες-οδοντόκρεμες, είδη ξυρίσματος, σερβιέτες κ.α. αξίας 400€ που μας έφεραν 16 συμπολίτες προωθήθηκαν σε 4 οικογένειες της περιοχής μας μέσω του κωδικού που έχει η οργάνωση για στήριξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων.

Το συνολικό ποσό των 1.250€ που συγκεντρώθηκε και διατέθηκε στους πληγέντες στην Καρδίτσα και στην Κεφαλονιά είχαν προσφέρει 38 μέλη και φίλοι της οργάνωσης τους οποίους ευχαριστούμε όπως επίσης και τους 16 προαναφερθέντες που μας έφεραν είδη.

Σίγουρα οι ανάγκες και οι προκλήσεις να συνδράμουμε συνανθρώπους μας είναι πολύ μεγάλες. Το χρέος μας ως Ενεργοί πολίτες είναι να προστρέχουμε αρωγοί στο συνάνθρωπό μας, επικουρικά στις δομές και τους μηχανισμούς της πολιτείας, όπου και όσο μπορούμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου