ΠΑΤΡΑ : Νέος γύρος αντιπαράθεσης Δημοτικής Αρχής - Αντιπολίτευσης


 Τι δείχνει ο πόλεμος ανακοινώσεων  μεταξύ τους

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ :

«Το «μαύρο μέτωπο» συνεχίζει την επίθεσή του ενάντια στα συμφέροντα του Πατραϊκού λαού. Είναι επικίνδυνοι.

Ενωμένοι σε ενιαία παράταξη, μπλόκαραν σήμερα την ανάπλαση των αποθηκών του ΑΣΟ στις Ιτιές και τη διαδικασία να γίνει ένα σύγχρονο Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο, ένα έργο πνοής που τόσο έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία των νοτίων συνοικιών της πόλης μας.

Με την στάση τους αυτή το έργο κινδυνεύει να απενταχθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Σήμερα μπλόκαραν επίσης την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου, που θα έδινε την οικονομική δυνατότητα στον Κοινωνικό Οργανισμό, να πληρώσει προμηθευτές και μισθοδοσία εργαζομένων.

Ενώ η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται να βρει λύσεις, «χαραμάδες» μέσα στο αντιλαϊκό περιβάλλον και στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, για να σταθεί όρθια η πόλη μας, αυτοί συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια.

Συμφωνούν με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Δήμο, όπως είναι ο αθλητισμός, η λειτουργία των σχολείων, το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων και ένα σωρό ακόμη, ο κατάλογος είναι ατελείωτος, χωρίς πόρους και εργαζόμενους, μεταφέροντας έτσι όλο το κόστος στους δημότες και όλα τα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους!

Αυτό θέλουν και οι κυβερνώντες, σημερινοί και χθεσινοί, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να υπάρχουν πάντα χρήματα στα κρατικά ταμεία, ώστε να δίνονται στους διάφορους ομίλους, μέσω «αναπτυξιακών» νόμων και επιχορηγήσεων.

Η επιθυμία τους, ο κρυφός τους πόθος, είναι να μην παράγει η Δημοτική Αρχή έργο για να «εκτεθεί» στα μάτια του λαού της Πάτρας.

Ο λαός όμως έχει κρίση και έχει και λόγο.

Η απόπειρα να εμποδιστεί το έργο της Δημοτικής Αρχής, η στέρηση οικονομικών πόρων, η διάλυση της δημιουργικής πορείας της πόλης μας δεν θα περάσει.

Ο Πατραϊκός λαός θα υπερασπιστεί στην πόλη του»

.

Δημοτικοί σύμβουλοι σπιράλ: «Ο Δήμαρχος επέβαλε με την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του την αποχή μας»

«Ρόλο κομπάρσου και “φιμωμένων” συμβούλων δεν σκοπεύουμε να παίξουμε» 

Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του «σπιράλ» (Πέτρος Ψωμάς, Θάνος Δούρος, Χαράλαμπος Στανίτσας) δεν έχουν λείψει από καμία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την αρχή της θητείας τους τον Σεπτέμβριο του 2019. Όπως εύκολα προκύπτει μάλιστα από τα πρακτικά του συμβουλίου δεν έχουν λείψει ούτε ένα λεπτό, ακόμα και από τις πλέον πολύωρες ή τυπικού χαρακτήρα συνεδριάσεις του οργάνου. Η στάση αυτή επιβάλλεται από τη δημοκρατία, αποτελεί ηθική υποχρέωση απέναντι στο εκλογικό σώμα των πατρινών, εκπορεύεται από τη συνείδησή τους και αποτελεί στοιχειώδη θεσμική υποχρέωση.

Σήμερα απουσιάσαμε συνειδητά. Την αποχή μας την επέβαλε ο Δήμαρχος Πατρέων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και σύσσωμη η δημοτική αρχή, οι οποίοι διαχειρίζονται την τύχη της πόλης μας, όχι μόνο με αλαζονεία, αλλά και με ολοκληρωτικές μεθόδους, που δεν συνάδουν με τη δημοκρατία.

Αυτοί που επί τετραετίες μάχονταν για την απλή αναλογική, εφαρμόζουν από μόνοι τους μια υπερ-ενισχυμένη αναλογική. Έχει χαθεί η λογική, κινδυνεύουν οι θεσμοί. Αρκεί μια δήλωση του Δημάρχου πως στο εξής θα σέβεται και θα υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου και εμείς θα επιστρέψουμε στις θέσεις μας και στις συνεδριάσεις. Ρόλο κομπάρσου στην φαρσοκωμωδία του, ρόλο «φιμωμένων» συμβούλων σε ένα όργανο-παρωδία δεν σκοπεύουμε να παίξουμε. Δεν μας επέλεξαν γι’ αυτό οι ψηφοφόροι μας…

Νίκος Νικολόπουλος: Το ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ  δεν αντέχει την αντιπολίτευση.

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετιδης και οι κόκκινοι σύντροφοί του αποκαλούν συλλήβδην ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ τις δημοκρατικές δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και κατ’ αυτό τον τρόπο λοιδορούν, βρίζουν και προσβάλλουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στην οποία άλλωστε δεν πιστεύουν.

Ας θυμηθούν την ιστορία τους, τα κατορθώματα τους  και ας κοιτάξουν τα μούτρα τους στον καθρέφτη και εκεί θα δουν το ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΟ αντιδημοκρατικό τους πρόσωπο. Ο λαός μας λέει: «Ο ΛΥΚΟΣ ΤΡΙΧΑ ΑΛΛΑΖΕΙ...ΓΝΩΜΗ ΠΟΤΕ...»

Χρειάστηκαν έξι ολόκληρα χρόνια για να βγάλει την προβιά που φόραγε ο δήμαρχος Κ. Πελετιδης και η δημοτική ομάδα των σκληρών σταλινικών του ΚΚΕ.

Ντύθηκαν αρχικά με τον μανδύα του δημοκράτη οι προβατόσχημοι λύκοι, τώρα όμως προσπαθούν να επιβάλλουν τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. Περιφρονούν αυθαίρετα, αντιδημοκρατικά και παράνομα τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Αγνοούν την λαϊκή ετυμηγορία, όπου με την ψήφο έδωσε 60% - την πρώτη Κυριακή - στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα εξέλεξε και έστειλε στην μικρή τοπική Βουλή των Πατρών περισσότερους δημοτικούς συμβούλους απ’ όσους με τη σημαία του ΚΚΕ.

Ο δήμαρχος, που από την πρώτη στιγμή ήταν «ΟΡΓΑΝΟ του ΚΚΕ», δεν αντέχει άλλο να υποδύεται το «ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ».

Έτσι, τώρα πια σύσσωμη η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ δείχνει τον αυταρχικό χαρακτήρα της μονοκομματικής εξουσίας της  που δεν θέλει και δεν αντέχει τον δημοκρατικό έλεγχο της αντιπολίτευσης στα κακώς κείμενα και πραττόμενα. Κατηγορεί συλλήβδην την αντιπολίτευση και όσους φορείς ή συμπολίτες εκτός δημοτικού συμβουλίου ασκούν κριτική και ζητούν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας πως υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

 

Και ποιοι τα λένε αυτά; Οι εντολοδόχοι και τυφλοί υπηρέτες ενός κόμματος που πιστεύουν μόνο στη ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ.

Όμως, καμία δικτατορία, μαύρη ή κόκκινη δεν ευδοκίμησε για πολύ καιρό.

Έξι χρόνια ΜΟΝΟΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ  είναι πολλά.

Είναι ώρα, ο δήμαρχος και το παρεάκι του να αποδεχτούν τους κανόνες της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και την αρχή της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, βάσει των οποίων ο εκλεγμένος Δήμαρχος «είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις που κατά πλειοψηφία λαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο»

Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί του για το καλό της πόλης αρκεί να αφήσει κατά μέρος τις  «πολιτικές σαχλαμάρες» της καταδικασμένη αντίληψης και πρακτικής γνωστής ως «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ » και να ασκήσει τα καθήκοντα του αιρετού Δημάρχου , οπως επιβάλλουν οι νόμοι και το πλαίσιο της αστικής Δημοκρατίας μας.

Άλλωστε ακριβώς το ίδιο κάνει μετά την μεταπολίτευση και το ΚΚΕ. Όλα τα λοιπά επαναστατικά φληναφήματα μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και όταν  λέγονται ακόμα από κάποιους ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ - ΒΙΛΟΦΟΡΟΥΣ – ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ καθοδηγητές , προκαλούν θυμηδία και κλαυσίγελό στο λαό!

Η παράταξη μας ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ είναι έτοιμη να βάλει πλάτη στη δημοτική αρχή ΟΠΩΣ ΠΡΑΞΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ όσες φορές  μας το ζήτησε ο Κώστας Πελετιδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε η Πάτρα και οι συμπολίτες μας να χάσουμε κι άλλες ευκαιρίες. Ως εδώ και μη παρέκει!

Έξι χρόνια ελλειμματικής παραγωγής Δημοτικού έργου ήταν αρκετά. Όχι άλλο «κάρβουνο»!

Η Πάτρα δεν θα πει πάλι το νερό νεράκι γιατί ο Πελετιδης και το ΚΚΕ δεν θέλουν να γίνει η αξιοποίηση του φράγματος Πείρου - Παραπείρου απο τον Διαδημοτικό φορέα.

Δεν θα χαρίσουμε το «χρυσάφι» του νερού και των σκουπιδιών στα γνωστά συμφέροντα των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ που από την πίσω πόρτα θέλει να βάλει η Δημοτική Αρχή. Τα υπόλοιπα ... θα τα πούμε ΚΑΤΟΠΙΝ  ΕΟΡΤΩΝ!

 

Καλά Χριστούγεννα σε όλους, άθεους και ένθεους!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου