ΠΑΤΡΑ /Ώρα Πατρών: Κρεσέντο αυταρχισμού του κ. Πελετίδη

..L’ etat c est moi

Ενώ το δημοτικό συμβούλιο φαινόταν, ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα συναινετικό κλίμα, ο δήμαρχος κ. Πελετίδης φρόντισε με ένα εξωθεσμικό παραλήρημα να το τορπιλίσει.

Στην ενημέρωση για τα έργα στη μαρίνα η επιφύλαξη, που εκφράσαμε από τότε που ξεκίνησε η συζήτηση για το παραλιακό μέτωπο, ήταν ότι δεν υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός για όλη την ακτογραμμή της πόλης από Ψαθόπυργο έως Καμίνια.

 

 

 Εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας, ότι δεν εντάσσεται στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο, η μαρίνα το πιο δυναμικό δηλαδή τμήμα και η περιοχή μεταξύ Γούναρη και Τριών Ναυάρχων. Έτσι αναγκαζόμαστε να συζητάμε τα επιμέρους  χωρίς όμως την μεγάλη εικόνα.

Καταθέσαμε τις προτάσεις μας και ρωτήσαμε τον κ. Δήμαρχο:

Η οικονομική επιτροπή πρέπει να εκπονήσει σχέδιο καταγραφής αξιοποίησης, διαχείρισης και υλοποίησης της περιουσίας του δήμου. Γιατί 6 χρόνια δεν έχει προχωρήσει στα ανωτέρω;

Για εμάς την Ωρα Πατρών είναι αυτονόητη η υποχρέωση του κράτους της κεντρικής κυβέρνησης για τη στήριξη στην πανδημία των εργαζομένων των επιχειρήσεων, της κοινωνίας.

Ιδιαίτερα σε δοκιμαζόμενες οικογένειες και παιδιά που στερούνται ηλεκτρονικών μέσων για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

 Ο δήμος οφείλει να γίνει ασπίδα προστασίας στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες και να διαθέσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό (tablet, computer κ.α) όπως κάνουν πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα.

Τέλος προτείναμε να υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους της κοινωφελούς που έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

Ο δήμαρχος αναγορεύοντας εαυτόν ως μοναδικό υπερασπιστή φτωχών και αδυνάτων είπε ότι είναι υποχρέωση του κράτους ο εξοπλισμός των μαθητών, υποδείξαμε δημοσιεύσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε άλλους δήμους με τα ίδια αιτήματα (Αίγιο, Πλατανιά, Αττική κ.α). Συνέχισε απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσει την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης του φράγματος. "Εγώ πήρα εντολή από το λαό να υλοποιήσω το πρόγραμμά μου δεν με ενδιαφέρει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν την υλοποιώ.."

Πιστός ο δήμαρχος στην συντηρητική αστική αντίληψη ότι ο λαός καλείται να ψηφίζει μόνο κάθε τέσσερα χρόνια, τα θεσμικά όργανα και η καθημερινή δράση είναι εκ του Περισσού......ούτε στα σοβιέτ.

Υπενθυμίσαμε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί θεσμική εκτροπή, ασέβεια τους νόμους και τον όρκο που έδωσε.

Το κρεσέντο αυταρχισμού του κ. Πελετίδη σταμάτησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θέλοντας να τον διαφυλάξει, διέκοψε τη συνεδρίαση χωρίς να απαντήσει σε άλλα ερωτήματα.. Επικίνδυνος ο δρόμος που επιλέξατε κ. Πελετίδη.

Σας προτρέπουμε αντί "του αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω".

Να αφουγκραστείτε τον Αγάθων: τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι.

Πρώτον: ότι ανθρώπων αρχει.

Δεύτερον: ότι κατά νόμους άρχει.

Τρίτον: ότι ουκ αεί άρχει.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου