ΑΘΗΝΑ / Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Συνελήφθησαν ως δράστες δύο ανήλικοι Έλληνες

 

xylodarmos-sto-metro-synelifthisan-os-drastes-dyo-anilikoi-ellines0

Δύο ανήλικοι Έλληνες συνελήφθησαν την Παρασκευή από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ως δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του 52χρονου σταθμάρχη στο Μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αδέλφια, 15 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Τα δύο αδέλφια δεν είναι σεσημασμένα και δεν έχουν συλληφθεί στο παρελθόν. Αύριο Σάββατο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

 

Στην υπόθεση εμπλέκεται ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος.

Στην ΕΛ.ΑΣ είπε ότι με τους φερόμενους ως δράστες ήταν οικογενειακοί γνωστοί και πως μαζί του επικοινώνησε η μητέρα τους προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για νεοπροσληφθέντα ειδικό φρουρό, νεαρής ηλικίας.

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ο 52χρονος σταθμάρχης κλήθηκε και μετέβη στη ΓΑΔΑ το βράδυ της Παρασκευής και αναγνώρισε τους δράστες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν καταφέρει μέχρι χθες να συνθέσουν τις κινήσεις και την πορεία των δραστών, από τη στιγμή που μπήκαν στο δίκτυο του Μετρό έως την έξοδό τους από αυτό, αναζητώντας παράλληλα ένα καρέ στο οποίο να είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπά τους.

Υπενθυμίζεται ότι δύο δράστες αρχικά εξύβρισαν τον σταθμάρχη, που τους κάλεσε να φορέσουν μάσκα στον συρμό και στην Ομόνοια τον ακολούθησαν, όταν κατέβηκε από το βαγόνι, ξυλοκοπώντας τον με βαναυσότητα.

Το χρονικό

Οι δύο ανήλικοι αρχικώς επιβιβάστηκαν σε συρμό στον σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι με κατεύθυνση προς την Ομόνοια.

Ο 52χρονος σταθμάρχης, αντίστοιχα, επιβιβάστηκε στο τρένο από τον σταθμό «Ανθούπολη». Πριν το τρένο φθάσει στην Ομόνοια, ο άτυχος υπάλληλος έκανε παρατήρηση στους δύο νεαρούς αρχικά επειδή είχαν ανεβάσει τα πόδια τους στα απέναντι καθίσματα, ενώ στη συνέχεια τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα. Εκείνοι αντέδρασαν βρίζοντας και φτύνοντάς τον.

Όταν ο 52χρονος αποβιβάστηκε από τον συρμό στην Ομόνοια, εκείνοι τον ακολούθησαν. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, αρχικά δέχτηκε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Στη συνέχεια, οι δύο νεαροί άρχισαν να χτυπούν με κλωτσιές τον άτυχο άνδρα, όπως έχει αποτυπωθεί στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό οι δύο νεαροί δεν αποχώρησαν από τον σταθμό. Άλλαξαν αποβάθρα και ατάραχοι συνέχισαν το δρομολόγιο με τελικό σταθμό αποβίβασης το Μοναστηράκι.

Στην κατάθεσή του, ο 52χρονος περιέγραψε τους δράστες ως νεαρούς ηλικίας 17 έως 25 ετών, οι οποίοι μιλούσαν καλά ελληνικά.

Στη διάρκεια του επεισοδίου, μάλιστα, ο ένας φέρεται να προέτρεψε τον άλλο να σταματήσει να χτυπάει τον σταθμάρχη λέγοντάς του «έλα, αδελφέ, πάμε». 

«Θυμάμαι ότι φώναζα “φτάνει” και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος. Εφαγα κάτι κλωτσιές μέσα στη μέση και σαν να μου κόπηκαν τα πόδια. Από ό,τι έμαθα αργότερα και ο αστυνομικός βάρδιας που ήταν εκεί κατέβηκε, αλλά επειδή είναι μεγάλος σταθμός η Ομόνοια κι έχει πολλές εξόδους, δεν τους πρόλαβε», είπε σε συνέντευξή του ο 52χρονος. 

xylodarmos-sto-metro-synelifthisan-os-drastes-dyo-anilikoi-ellines1


Ο ρόλος του ειδικού φρουρού στη συμπεριφορά των δραστών μετά την επίθεση στον σταθμάρχη στο Μετρό.

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται οι δυο ανήλικοι δράστες της βίαιης επίθεσης στο Μετρό εναντίον του σταθμάρχη καθώς και ένας ειδικός φρουρός που γνώριζε για την επίθεση και την συγκάλυψε.

Τα δυο ανήλικα αδέρφια αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη μπήκαν σε άλλο τρένο και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Εκεί πήραν τηλέφωνο τη μητέρα τους και πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο.

Αφού είπαν τι έχει γίνει εκείνη ενημέρωσε ένα στενό της φίλο, τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στη ΔΙΑΣ και τους συμβούλευσε πως να κρύψουν τα ίχνη τους, πως να κρυφτούν και σε περίπτωση που συλληφθούν να ισχυριστούν πως ο σταθμάρχης τους προκάλεσε και ήταν βίαιος απέναντί τους και πως βρέθηκαν σε αυτοάμυ

Το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκε στην ασφάλεια Αθηνών και ρωτούσε τι έχει συμβεί με τα παιδιά. Στην κατάθεση που έδωσαν οι δυο ανήλικοι είπαν ότι θόλωσαν επειδή μίλησε επικριτικά για το σπίτι τους και εκεί άρχισαν να τον χτυπούν. Στη συνέχεια είπαν πως τρόμαξαν από την πράξη τους, δεν ήξεραν πως να το διαχειριστούν και γιαυτο εξαφανίστηκαν.

Οι δράστες είναι παιδιά χωρισμένων γονιών, διαμένουν με τη μητέρα τους και φοιτούν στο ΕΠΑΛ Περιστερίου. Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Αυστηρότερες ποινές

Παράλληλα, αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μετά τις βιαιοπραγίες των τελευταίων μηνών, με αποκορύφωμα τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό, που έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθύνθηκε ήδη στον πρόεδρο της επιτροπής, καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη, που παρακολουθεί την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα προκειμένου να εντοπιστούν διατάξεις προβληματικού χαρακτήρα, και ζήτησε την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους δράστες βίαιων συμπεριφορών εναντίον πολιτών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου