ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ Η ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ


 Στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών θα πραγματοποιηθεί Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τραγουδιού για παιδική ή παιδικές φωνές (στο πνεύμα του Καρναβαλιού), που αποτελεί συνδιοργάνωση του Καρναβαλικού (ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας) και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

 Ο φορέας υλοποίησης  είναι το Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

Στον Διαγωνισμό συμμετέχουν (με ένα έργο) συνθέτες από όλη την Ελλάδα χωρίς όριο ηλικίας.

Στον Α΄ κύκλο οι Συνθέτες θα συμμετέχουν με τα έργα τους τα οποία θα παρουσιασθούν  για πιάνο και φωνή - ες.

Στον τελικό τα έργα θα παρουσιασθούν ενορχηστρωμένα, από τους συνθέτες.

Η Ενορχήστρωση μπορεί να περιλαμβάνει τα όργανα: πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι, κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, ντραμς, παραδοσιακά όργανα (μαντολίνο, ούτι, λαούτο, βιολί, σαντούρι, κρουστά) και

η επιλογή  των οργάνων (από τα παραπάνω) είναι ελεύθερη για κάθε συνθέτη.

Οι συνθέτες μπορούν να δηλώσουν τον ερμηνευτή –ές που επιθυμούν.

Εάν δεν δηλώσουν ερμηνευτή η επιτροπή του Διαγωνισμού θα επιλέξει την καλύτερη δυνατή ερμηνεία από τις προτάσεις – αιτήσεις των μουσικών φορέων της πόλης.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στους Συνθέτες θα έχουν χρηματικό έπαθλο:

Α΄ Βραβείο …500,00€

Β΄ Βραβείο…300,00€

Γ΄ Βραβείο… 200,00€

Θα δοθούν επίσης τρία βραβεία (αναμνηστικά διπλώματα)  καλύτερης ερμηνείας για την παιδική ή παιδικές φωνές.

Τα (12) τραγούδια που θα επιλεγούν για τον τελικό θα εκτυπωθούν και θα κυκλοφορήσουν σε CD από την ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας.

Η επιτροπή του Διαγωνισμού θα είναι 5μελής.

Τα ενημερωτικά έντυπα με τους όρους συμμετοχής θα σταλούν σε όλα τα Ωδεία, Μουσικούς φορείς της χώρας και γραφεία Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Η υποβολή των αιτήσεων και η αποστολή του τραγουδιού ολοκληρώνεται 30 Απριλίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι (ερμηνευτές) θα μπορούν να παραλάβουν έως 15 Ιουλίου το διαθέσιμο μουσικό υλικό (πιάνο, φωνή-ές )από το Δημοτικό Ωδείο Πατρών, ώστε να επιλέξουν το τραγούδι που επιθυμούν να εκτελέσουν. Τέλος Οκτωβρίου του 2021 θα πραγματοποιηθεί ο Α΄ κύκλος Διαγωνισμού (Η επιτροπή επιλέγει τα 12 τραγούδια του τελικού μετά την ακρόαση  με πιάνο, σε ανοικτή συναυλία για το κοινό). Τον Νοέμβριο 2021 θα γίνει η ενημέρωση των φιναλίστ ώστε να στείλουν το τραγούδι τους ενορχηστρωμένο ( πάρτες ή παρτιτούρα) έως την 15η Δεκεμβρίου. Τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν ο τελικός του διαγωνισμού,  συναυλία (ελεύθερη για το κοινό) και απονομές βραβείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου