ΠΑΤΡΑ : ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Από τον «Βασίλη» στον «Στέλιο» : Η  πορεία  μιας ονομαστής ψησταριάς  με 45 χρόνια οικογενειακής παράδοσης 


Η ιστορία αρχίζει στο τόσο μακρινό αλλά και τόσο κοντινό 1975, όταν  ο κυρ - Βασίλης Αποστολόπουλος ανοίγει  ψησταριά στην πλατεία Ομονοίας δίνοντάς της το μικρό του όνομα. Οι  εποχές ήταν ευνοϊκές και οι δουλειές πήγαιναν καλά. Γρήγορα η φήμη του «Βασίλη» εξαπλώθηκε στην πόλη και έγινε αγαπημένο στέκι.

 Το 2013 η επιχείρηση επεκτάθηκε και στο κέντρο της Πάτρας ανοίγοντας δεύτερο «Βασίλη» σε κομβικό σημείο επί της οδού Μαιζώνος 149 απέναντι από την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ηταν τότε το αποκορύφωμα της κρίσης αλλά παρ’ όλα αυτά δεν πήγαινε άσχημα.

Όμως  ένα χρόνο αργότερα ο «Βασίλης» της Ομόνοιας ήταν ήδη  38 ετών…  και κρίθηκε σκόπιμο να αλλάξουν τα επιχειρηματική πλάνα. Ετσι πουλήθηκε, διατηρώντας μόνο το κέντρο.

Για να φθάσουμε στις μέρες μας , αρχές 2021 οπότε ο «Βασίλης» της οδού Μαιζώνος μετ-ονομάστηκε σε «Στέλιος» όπως το μικρό όνομα του υιού Αποστολόπουλου που συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας.

Ο «Στέλιος» ήδη λειτουργεί , αφού ο χώρος ανανεώθηκε, προσαρμοσμένος στις συθήκες που επιβάλλουν τα μέτρα λόγω της υγειονομικής κρίσης, προσφέροντας καθημερινά υπηρεσίες διανομής κατ’ οίκον αλλά και πακέτα στο δρόμο…περιμένοντας να έλθουν καλλίτερες ημέρες για τον ίδιο και για όλη την εστίαση. 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ. ΒΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου