ΠΑΤΡΑ / Ο Νίκος Νικολόπουλος άνοιξε το νέο «Πολιτικό Καφενείο» και συζητάει με τους πολίτες

 

To νέο – διαδικτυακό - δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες άνοιξε την περασμένη Κυριακή ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, δημιουργώντας το «Πολιτικό Καφενείο», το οποίο θα… ανοίγει κάθε Κυριακή στις 9 το βράδυ για 90 λεπτά, προκειμένου να δίνει τον λόγο στους πολίτες και να θίγονται ζητήματα της επικαιρότητας ή και γενικότερου πολιτικού ενδιαφέροντος.

 

 Το θέμα της πρώτης συνάντησης του «Πολιτικού Καφενείου» ήταν εάν χρειάζεται ένα νέο κόμμα της πατριωτικής κεντροδεξιάς να εκπροσωπηθεί στις επόμενες εκλογές : «”Σπάσαμε” το lock down και συγκεντρωθήκαμε εδώ για να συζητήσουμε όσοι νιώθουμε πολιτικά άστεγοι, την δημιουργία μιας πολιτικής στέγης, με γαλάζια εθνικά χρώματα, θεμελιωμένη στις αρχές της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας, του ελληνικού πολιτισμού και των Χριστιανικών παραδόσεων» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε «κόμματα χωρίς λαό και αρχηγούς με δανεικό στρατό»

«Προτείνω από σήμερα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, ώστε γρήγορα να μάθουν από άκρου ως άκρου της Ελλάδας, αλλά και στην ομογένεια, ότι εμείς δεν θα αυτοεγκλωβιστούμε στο δίλημμα που προβάλλουν τα κανάλια και οι προπαγανδιστές των νταβατζήδων, Μητσοτάκη ή Τσίπρα. Οι διαφορές μεταξύ των δυο - όσο περνάει ο καιρός - δεν φαίνονται, ειδικά στα εθνικά θέματα γιατί η ατζέντα της παγκοσμιοποίησης και η εφαρμογή των νόμων της νέας τάξης πραγμάτων είναι ακριβώς ίδια. Εμείς όμως καθαρά και ξάστερα δημόσια καταθέτουμε την πρόταση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος που ζητά να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας καινούργιας παράταξης που θα είναι η Εθνική Ελλάδος» σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι στόχος πρέπει να είναι, η νέα παράταξη να επωφεληθεί της απλής αναλογικής και να είναι έτοιμη να οριοθετήσει την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο που εκ των προτέρων θα έχει γίνει γνωστό στον ελληνικό λαό.

«Στη νέα κεντροδεξιά ελληνική παράταξη πρέπει να χωράνε όλοι όσοι νιώθουν πρώτα Έλληνες και μετά Ευρωπαίοι και πολίτες του κόσμου. Δηλαδή, όσοι δεν ντρεπόμαστε να σηκώνουμε την γαλανόλευκη στα μπαλκόνια μας, αλλά που απορούμε όταν κάποιοι την ξεκρεμάνε από το Προεδρικό Μέγαρο.  Εμείς, που ανατριχιάζουμε όταν ακούμε τον εθνικό ύμνο και δεν βρίσκουμε δικαιολογίες για να μην ακούγεται. Η νέα παράταξη πρέπει να είναι πατριωτική και δεν χωρούν τα άκρα και οι ακρότητες. Και θα διέπεται από τις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού  ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, που τόνισε πως η «ατζέντα για το μέλλον πρέπει να ετοιμαστεί σε διάλογο με την κοινωνία και όχι από διαφημιστικά γραφεία ή από τους γνωστούς συμβούλους επικοινωνίας των ΜΜΕ».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης υπήρξε γόνιμος διάλογος και ακούστηκαν πολλές απόψεις, ενώ ο κ. Νικολόπουλος ανανέωσε το διαδικτυακό ραντεβού με τους φίλους του και ακόμα περισσότερους πολίτες που θα μπαίνουν στο «Πολιτικό Καφενείο» για την επόμενη Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ.

 

 

 

Δείτε εδώ την εισήγηση του Νίκου Νικολόπουλου στην εναρκτήρια συνάντηση

https://youtube.com/watch?v=XktIJ-54UHs&feature=share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου