ΤΟΚΥΟ / Οριστικό: Η απόφαση για τους Ολυμπιακοί Αγώνες

Κανονικά θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το 2021 παρά τα όσα ακούστηκαν για νέα αναβολή λόγω του κορονοϊού

Σαν «βόμβα» είχε σκάσει τις τελευταίες ημέρες το σενάριο που ήθελε τις αρμόδιες αρχές να έχουν πάρει την απόφαση για οριστική ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο μιας και η πανδημία λόγω του κορονοϊού συνεχίζει να θερίζει τον πλανήτη.

 Συγκεκριμένα οι «Times» σε δημοσίευμα τους τις προηγούμενες ημέρες είχαν αναφέρει πως: «Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να ακυρωθούν λόγω του κορονοϊού, πλέον η προσοχή έχει στραφεί στο να διασφαλιστεί πως η πόλη θα μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032».

Μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα «L' Equipe», ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ήταν σαφής: «Έξι μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ολόκληρος ο Ολυμπιακός κόσμος ανυπομονεί για την τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου. Έχουμε την πλήρη υποστήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης. Ολοι είναι πραγματικά αποφασισμένοι να κάνουν αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε έξι μήνες, βλέπουμε το φως στο τέλος του τούνελ».

Υπενθυμίζεται, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού -που εξακολουθεί να πλήττει τον πλανήτη- και προγραμματίσθηκαν για το διάστημα 23 Ιουλίου-8 Αυγούστου 2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου