ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Αίτημα να ανοίξει η επιχειρηματικότητα και να γίνει η Ήπειρος «Σαντορίνη του χειμώνα»

giannena xeimonas ep

Αίτημα να λειτουργήσει η επιχειρηματικότητα και η αγορά στην Ήπειρο, με μέτρα και με κανόνες θέτει με επιστολή του στον Πρωθυπουργό η οποία κοινοποιείται στους αρμόδιους Υπουργούς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αλέξανδρος Πάσχος.

Το αίτημα υποβάλλεται με αφορμή την θέση της Ηπείρου στον Ευρωπαικό χάρτη της πανδημίας καθώς είναι μία από τις ελάχιστες πράσινες περιφέρειες, τις περιοχές δηλαδή με ελάχιστο αριθμό κρουσμάτων.

 Ο κ. Πάσχος θυμίζει ότι ο Νομός Ιωαννίνων είναι σε περιοριστικά μέτρα από τις αρχές Οκτωβρίου, ένα μήνα περισσότερο από την υπόλοιπη χώρα, καθώς είχε βρεθεί στο κόκκινο.

Σήμερα τα Γιάννινα αλλά και ολόκληρη η Ήπειρος, σύμφωνα επίσημα στοιχεία της ECDC  βρίσκεται στο απόλυτο πράσινο ,με αυξημένα test σε πολλά σημεία της να  πιστοποιούνται καθημερινά  αρνητικά και με τα εμβόλια τα οποία αργά αλλά σταθερά που πραγματοποιούνται και στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην επιστολή τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ειδικά στοχευμένα πρωτόκολλα μπορούν να επιτρέψουν την λειτουργία της αγοράς και την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας.

«Προτείνουμε να γίνει η Ήπειρος το επίσημο τεστ για την χώρα όπου με ελεγχόμενα μέτρα θα ανοίξει η επιχειρηματικότητα από τις 15 Ιανουαρίου» επισημαίνει ο κ. Πάσχος.

«Από κάθε άποψη, θεωρούμε σήμερα ότι είμαστε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνέπειας, που από τις δύσκολες ώρες του Οκτωβρίου βρεθήκαμε σήμερα σε ασφαλές επίπεδο και έξω από την «στόχευση» της καθημερινής ενημέρωσης της ΓΓ Πολιτικής προστασίας εδώ και πλέον δυο μήνες.

Με την λογική του «ακορντεόν», με τις χρηματοδοτήσεις σε μορφή δανείου ,με αναστολές ορισμένων  πληρωμών για λίγους ακόμη μήνες, με click away και click inside, δεν μπορούμε πλέον να δημιουργήσουμε κανένα κλίμα επιβίωσης των επιχειρήσεων μας, δεν βγαίνουν οι αριθμοί και το γνωρίζετε καλύτερα και από εμάς, με όποια απόφαση λάβετε ακόμη και  για ρύθμιση των χρεών λόγω  covid-sars-2 ,για αναπτυξιακή στρατηγική αδύνατον να συζητάμε αυτή την ώρα.

Ελπίζουμε στην θετική απόφαση σας ελπίζοντας να λάβετε σοβαρά  τα όσα προαναφέραμε και σας ζητούμε να γίνουμε εμείς «η Σαντορίνη του Χειμώνα» που εσείς καλέσατε τους Ευρωπαίους πολίτες να την επισκεφτούν ως ασφαλή προορισμό το καλοκαίρι που μας πέρασε και η οποία όπως δείχνουν σήμερα τα στοιχεία παρέμεινε ασφαλής και καθαρός προορισμός» καταλήγει η επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου