ΠΑΤΡΑ / ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ : Έμποροι στο απόσπασμα

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, στρέφεται κατά της συνεχιζόμενης εγκατάλειψης των εμπόρων από το κράτος, μετά και το νέο lock down που ισχύει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Ο  αχαιός νομικός επισήμανε :

«Οι βίαιες παλινδρομήσεις στα μέτρα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, παίζουν με την ψυχή και τις αντοχές εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών και εργαζομένων. Από το lock down στο click away και από εκεί, στο ολοκληρωτικό μαύρο του νέου lock down μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, προκύπτει πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το λιανεμπόριο, ούτε νοιάζεται γι’ αυτό.

Εκτός και αν ο κυβερνητικός στόχος είναι η εξόντωση των μικρομεσαίων επαγγελματιών, όπως με αγωνία επισημαίνουν τα μέλη των εμπορικών συλλόγων Αιγίου και Πατρών στις πρόσφατες κινητοποιήσεις και ανακοινώσεις τους.

Το βέβαιο είναι ότι με τις υποχρεώσεις των εμπόρων προς το κράτος και σε τρίτους να αναμένουν την αποπληρωμή τους, κάθε μέρα που πέρνα οδηγεί στην οριστική έξοδο από την εμπορική δραστηριότητα χιλιάδες ανθρώπους.

Και οι προφανώς ωφελούμενοι φαίνεται πως είναι μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν τα διαθέσιμα για να συντηρηθούν και να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

 Ως Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης που έχουμε ανακοινώσει, απαιτώντας τώρα από την κυβέρνηση να μην εκτελέσει την απόφαση θανατικής ποινής του εμπορικού κλάδου και των εργαζομένων σε αυτόν».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου