ΠΑΤΡΑ / Νίκος Νικολόπουλος: 50 άπορες οικογένειες ελπίζουν, να μην τους αφήσει στο Σκοτάδι η Δημοτική Αρχή Πελετίδη για 2.500€.

 Η Ενεργειακή φτώχεια για τα νοικοκυριά στις ανεπτυγμένες χώρες, αποτελεί θέμα συζήτησης, αποφάσεων και πρωτοβουλιών, για στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε αδυναμία πρόσβασης.

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» την προεκλογική συζήτηση με τους Δημότες, είχαμε συμπεριλάβει και στο πρόγραμμά μας, την σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας από το Δήμο Πατρέων για παροχή ΔΩΡΕΑΝ του Κοινωνικού Αγαθού του ηλεκτρικού Ρεύματος, σε Ευπαθείς Ομάδες του Δήμου μας.

 Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Τετάρτη 27/1/2021 και σε ερώτηση του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» κ. Νίκου Παπαδημάτου, σχετικά με τον αριθμό για τις άπορες οικογένειες στο Δήμο Πατρέων η Δημοτική Αρχή επιβεβαίωσε ότι ανέρχονται σε μερικές δεκάδες.

Ελπίζουμε οι κατά δήλωση Κοινωνικά Ευαίσθητοι της Κομμουνιστικής Δημοτικής Αρχής Πάτρας, να εντάξουν προς συζήτηση και να εισηγηθούν τη δημιουργία προγράμματος π.χ. «ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ» και στην Πάτρα, αποτρέποντας οικογένειες να ζήσουν στο σκοτάδι.

Γιατί θα αποτελεί όνειδος της δημοτικής αρχής Πελετίδη, να μην συμβάλουν από το Δημοτικό ταμείο, στην οικονομική στήριξη άπορων οικογενειών για την Πάτρα και για μηνιαίο ποσό που θα ανέρχεται περίπου από 2.500€ έως 5.000€.

Για τον πρόεδρο του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», αποτέλεσε αφορμή η παραπάνω αναφορά, να καταθέσει την παρακάτω ερώτηση στον Δήμαρχο, καθώς και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και απόφαση παροχής Οικονομικού Βοηθήματος στις άπορες οικογένειες της Πάτρας:

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Κατά την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 27/1/2021, σε ερώτηση του συνάδελφου και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» κ. Νίκου Παπαδημάτου, σχετικά με τις άπορες οικογένειες που έχουν πλήρη απαλλαγή από τα Ανταποδοτικά Τέλη του Δήμου, διαπιστώνεται ότι στον Δήμο μας οι άπορες οικογένειες ανέρχονται σε μερικές δεκάδες.

Χωρίς να θέλω να αναφερθώ στις κατά καιρούς δηλώσεις, τόσο της προσωπικές σας όσο και συνεργατών σας για την φτωχοποίηση των Πατρινών πολιτών, που δυστυχώς τα στοιχεία σας διαψεύδουν, καταθέτω σήμερα την παρακάτω πρόταση ως πρόεδρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».

Για τις άπορες οικογένειες του Δήμου Πατρέων, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα και έχει εγκριθεί η υπαγωγή τους, ο Δήμος Πατρέων, να λάβει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 202 παρ.2 του Νόμου 3463/2006, για παροχή Χρηματικών Βοηθημάτων.

Συγκεκριμένα προτείνουμε για τις παροχές ηλεκτρικού ρεύματος των απόρων οικογενειών, που για τον Δήμο Πατρέων είναι περίπου 50 με τα στοιχεία των Υπηρεσιών, να πιστώνει ο Δήμος ανά μήνα από 50€ έως 100€, ανάλογα τον αριθμό ατόμων των του νοικοκυριού.

Με αυτήν την ενέργεια συμβάλουμε έμπρακτα, στην αποφυγή της διακοπής ηλεκτροδότησης και να ζουν στο σκοτάδι άποροι συνάνθρωποί μας, έχοντας πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η δαπάνη, η οποία θα ανέρχεται από 2.500€ έως 5.000€ τον μήνα, είναι πολύ μικρή μπροστά στο μέγεθος της Κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης που οφείλουμε έμπρακτα να αποδεικνύουμε.

Άλλωστε με έργα και όχι με κραυγές, οφείλουμε να αναδείξουμε την Κοινωνική μας ευαισθησία ή την υποκρισία, με τις αποφάσεις που θα λάβουμε.

Μια απόφαση που το οικονομικό κόστος μπορεί να καλυφθεί με ιδίους πόρους του Δήμου και να μην αναζητήσουμε προσχηματικά, τυχόν χρηματοδότηση από άλλες πηγές.

Άλλωστε αντίστοιχο πρόγραμμα, «ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», εφάρμοσε στο πρόσφατο παρελθόν και η Περιφέρεια Αττικής επί θητείας Ρένας Δούρου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ, όπως θέσετε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, την πρόταση της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ», για χορήγηση Οικονομικών Βοηθημάτων στις άπορες οικογένειες του Δήμου Πατρέων.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου