Ανησυχία και προβληματισμός για το Πατρινό Καρναβάλι

 Το σπιράλ ζητά από τον Δήμαρχο απολογισμό, στις 17 Μαρτίου 2021

Το –μεγάλο- Πατρινό Καρναβάλι 2021 (17 Ιανουαρίου – 15 Μαρτίου) βρίσκεται ήδη στα μισά της διαδρομής του. Παρακολουθούμε τη δημοτική του διαχείριση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με έντονη προσοχή και με ειλικρινή αγωνία. Μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν πολλά, μας στενοχωρούν περισσότερα. Παραμένοντας, όμως, η παράταξη που βάζει πάνω απ’ όλα την Πάτρα και τους θεσμούς της, επιλέγουμε να μην «πληγώσουμε» το Πατρινό Καρναβάλι, με αντιπολιτευτική κριτική και επιμέρους παρατηρήσειςτην «ώρα της μάχης».

 

 

 

Καταθέσαμε, ως παράταξη, την ολοκληρωμένη μας πρότασηγια ένα covid Πατρινό Καρναβάλι 2021, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατόπιν πολλής μελέτης, ομαδικής δουλειάς και με αίσθημα ευθύνης. Με λύπη συνειδητοποιούμε πως τόσο η συλλογιστική, όσο και οι επιμέρους υποδείξεις μας αγνοήθηκαν. Και δεν μας λυπεί το ότι δεν προκρίθηκαν οι ιδέες μας. Αλλού είναι για μας η ουσία: Οι έγκαιρες προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται, το διαφορετικό Καρναβάλι που θα μπορούσαμε φέτος να ζήσουμε δυστυχώς… δεν προκύπτει και η πόλη ξοδεύει μια (ακόμα) μοναδική ευκαιρία.

Αντί οργανωμένου σχεδίου, παρακολουθούμε αποσπασματικές κινήσεις, βεβιασμένες αποφάσεις και προβληματικές επιλογές. Παράλληλα, καταγράφουμε συγκινητικές προσπάθειες της καρναβαλικής κοινότητας να διοργανώσει δράσεις και να υπηρετήσει εναλλακτικά την εντελώς διαφορετική καρναβαλική περίοδο που φέτος διάγει η πόλη. Προβληματίζει η διαπίστωση πως οι δύο κόσμοι (Δήμος και ιδιωτική πρωτοβουλία), περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά, μοιάζουν να μη συνομιλούν. Είναι, για μας, σαφές ποιος έχει την ευθύνη.

Επιθυμούμε να καταθέσουμε στο σωστό χρόνο τα σχόλια, τις απόψεις και την εποικοδομητική κριτική μας. Σημείο-σημείο, με τεκμηρίωση, με διάθεση συναινετική. Καλούμε γι’ αυτό τον Δήμαρχο Πατρέων να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αμέσως μετά τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 (την Τετάρτη 17 Μαρτίου) τον απολογισμό των δράσεων του, προκειμένου να εξηγηθούν επαρκώς πολιτικές, πρακτικές και αποφάσεις που επιλέχτηκαν για τον φετινό εορτασμό. Η πόλη δεν αντέχει να χάσει και το Πατρινό Καρναβάλι 2022. Απαιτούνται πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου