Υιοθεσία και αναδοχή: Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μέσω ενός διευρυμένου πλαισίου δράσεων και ενεργειών, θέτει τις βάσεις για την προετοιμασία και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα νέα δεδομένα στην Αναδοχή και την Υιοθεσία που εισήγαγε ο νόμος 4538/18.

Σκοπός της συλλογικής αυτής προσπάθειας είναι η αξιοποίηση κάθε δυνατού μέσου για να αποκτήσουν τα παιδιά ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και οι υποψήφιοι γονείς την δυνατότητα να μοιραστούν την αγάπη τους και να προσφέρουν στην ισχυροποίηση του θεσμού της οικογένειας, που αποτελεί το πρωταρχικό κύτταρο της οργανωμένης κοινωνίας μας.

 

 

 

 

 

 


 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης  σε συνεργασία με τον αρμόδιο σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής Μέριμνας  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, με τη βοήθεια του προσωπικού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και καταξιωμένων επιστημόνων και ειδικών στο ευαίσθητο αυτό κοινωνικό ζήτημα, προχωρούν σε δράσεις για την ενημέρωση και εκπαιδευτική προετοιμασία των υποψήφιων γονέων, ώστε η νέα οικογενειακή δομή που θα δημιουργηθεί να υποδεχτεί με τους καλύτερους όρους το παιδί.

Μεταξύ άλλων, εκδόθηκε ένας ολοκληρωμένος οδηγός για την Υιοθεσία και την Αναδοχή σήμερα, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί απαντούν σε καίρια ερωτήματα τόσο για το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την διαδικασία, όσο και για τις ανάγκες των υποψήφιων γονέων και των παιδιών.

Στον ενημερωτικό αυτό οδηγό, ο οποίος έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο στην σελίδα www.pde.gov.gr/gr/iothesia-anadohi έχουν συνεργαστεί οι, Γιώργος Νικολαΐδης Ψυχίατρος, MD, MA, Msc, PhD, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγιεινής και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Μαίρη Θεοδωρόπουλου, εκπρόσωπος του Κέντρου Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ, Γιώτα Μάνθου Κοινωνική Λειτουργός ΜSW- Ψυχολόγος, Διεύθυνση Κοινωνικών Παρεμβάσεων ΕΚΚΑ, Υπεύθυνη Επιχειρησιακής Συντονιστικής Υπηρεσίας Δράσεων Παιδικής Προστασίας, Τμήμα ΚΚΣ και Ξενώνων, Ράνια Σπυρίδωνος  Επιστημονική Συνεργάτης Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, Άννα Μεργούπη Κλινική Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Έλλη Μπέτση Κοινωνική Λειτουργός, Προϊστ. Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Βασιλική Κονίδα, Κοινωνική Λειτουργός, Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Μαρία Φραγκιουδάκη Κοινωνική Λειτουργός Αν. Προϊστ. Τμήματος Κοιν. Αλληλεγγύης Δ/νσης Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου, κ.α.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου