ΠΑΤΡΑ : Αναπάντητα όλα τα ερωτήματα του σπιράλ στον Δήμαρχο

Μία συνήθεια που δεν τιμά τον θεσμό και το Δημοτικό Συμβούλιο

Απέφυγε, για μια φορά ακόμα, ο Δήμαρχος Πατρέων να απαντήσει επίκαιρες και καίριες ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων του σπιράλ. στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος κ. Πελετίδης -ιδιαίτερα σε πολιτικά ζητήματα που δεν αφορούν την πόλη και τους δημότες, εκτός ατζέντας της συνεδρίασης του συμβουλίου- επιδεικνύει έντονη απροθυμία να απαντήσει σε  σημαντικά ερωτήματα, διατυπωμένα με σαφήνεια, που του απευθύνονται με ειλικρινή διάθεση ενημέρωσης και όχι με αντιπολιτευτικό λόγο. Η απαξίωση δεν τιμά τον δήμαρχο και τη δημοκρατία, προσβάλει τους θεσμούς και δεν θίγειμόνο τη δημοτική μας παράταξη, αλλά κυρίως τους πατρινούς δημότες που αυτή εκπροσωπεί.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση τόσο ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, Θάνος Δούρος και Χαράλαμπος Στανίτσας υπέβαλαν μία σειρά από ερωτήματα, κατά τη συζήτηση που αφορούσε τον Προϋπολογισμό και άλλα σοβαρά θέματα της πόλης. Ερωτήσεις για συγκεκριμένα κονδύλια του προϋπολογισμού (για αγορά εφημερίδων, ερώτηση Χαράλαμπου Στανίτσα), για τις προθέσεις του Δήμου για τα αδέσποτα και το Παράρτημα του Πανεπιστημίου (ερωτήσεις Πέτρου Ψωμά, κατά τις εισηγήσεις του), ερωτήσεις για την αλλαγή πλεύσης σε σχέση με τη στέγαση των δημοτικών παρατάξεων στο κτήριο που ο Δήμος μισθώνει στην οδό Μπουκαούρη (ερώτηση Πέτρου Ψωμά, κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος). Καμία απάντηση, καμία διευκρίνιση, σε πλήρες σκοτάδι οι σύμβουλοι, οι παρατάξεις και η Πάτρα.

Στο τέλος, εξάλλου, της συνεδρίασης και κατά την διαδικασία των «ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο», οι δημοτικοί σύμβουλοι του σπιράλ επανήλθαν με πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ο Θάνος Δούρος διάβασε την επιστολή παραίτησης από το Διοικητικό Συμβούλιου του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος του εκπροσώπου του Δήμου κ. Φώτη Μπάρλου και ζήτησε από τον Δήμαρχο να τοποθετηθεί επί της παραίτησης και να ενημερώσει το σώμα. Σιωπή. Ο Πέτρος Ψωμάς ρώτησε για πιθανές ευθύνες του Δήμου στην περίπτωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 και για το αν η δημοτική αρχή προτίθεται να φέρει στο συμβούλιο τον απολογισμό του Πατρινού Καρναβαλιού όταν αυτό ολοκληρωθεί. Διπλή σιωπή. Παραθέτουμε σε video και το σχετικό απόσπασμα με τις σαφείς ερωτήσεις και τις… μη απαντήσεις του δημάρχου.

Εμείς στο σπιράλ θα εξακολουθούμε να ρωτάμε. Τη δε σιωπή προτιμούμε να την εκλαμβάνουμε ως αδυναμία και όχι ως ένα ακόμα σύμπτωμα αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς της εξουσίας απέναντι σε αυτούς που έχουν υποχρέωση να ρωτούν.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (17/02/2021): https://youtu.be/wYoCgsGvV8M

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου