ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ :

 Το Πατρινό καρναβάλι συνεχίζει την ιστορική του πορεία

κόντρα στον κορονοϊό

Το φετινό καρναβάλι, όπως από το καλοκαίρι έχουμε ανακοινώσει, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Έγκαιρα σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες προετοιμασίες για να στολιστεί η πόλη μας, στο κέντρο και στις συνοικίες, με καρναβαλικές δημιουργίες υψηλού επιπέδου, που κατασκευάστηκαν από τους εργαζόμενους του Δήμου.

Σήμερα Δευτέρα (15/2/2021) το βράδυ θα ανάψει ο καρναβαλικός διάκοσμος στην Πάτρα.

Παράλληλα σχεδιάστηκαν οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με την αξιοποίηση του διαδικτύου και των τηλεοπτικών μέσων.

 

Ήδη πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού στο Δημοτικό Θέατρο και είχε μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διαψεύστηκαν, για μια ακόμη φορά, οι «καλοθελητές» και οι «προφήτες» που προεξοφλούσαν ότι η Δημοτική Αρχή θα παρέμενε άπρακτη λόγω του κορονοϊού.

Οι καλλιτέχνες της πόλης μας, που δοκιμάζονται σκληρά για ένα τουλάχιστον χρόνο λόγω της πανδημίας, ετοιμάζουν ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και σήριαλ με θέμα το Πατρινό Καρναβάλι. Κοντά στους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες,τους συγγραφείς, τους τεχνικούς, τους εικαστικούς έρχονται και οι μουσικοί να υπενθυμίσουν ότι έχουμε καρναβάλι δημιουργώντας νέα τραγούδια και ενορχηστρώνοντας παλιότερα. Παράλληλα, ομάδες ερασιτεχνικές δουλεύουν τις δικές τους παραστάσεις με ενθουσιασμό, παρά τις δυσκολίες και τις αυστηρές συνθήκες, υγειονομικές και ωραρίου.

Όλη αυτή η προσπάθεια δεν γίνεται για το θεαθήναι.Έχει νόημα Η ανθρώπινη ιστορία έχει αποδείξει ότι οι λαοί σε περιόδους βαθιάς κρίσης στάθηκαν στα πόδια τους με τον πολιτισμό. Όταν η τέχνη εμπνέεται από την κοινωνία, επιστρέφει σε αυτήν για να την ανακουφίσει, να την ενδυναμώσει, να την ευαισθητοποιήσει, να την στηρίξει και να εμψυχώσει το λαό για μια καλύτερη ζωή.

Σήμερα στο πλαίσιο του Καρναβαλιού, βρίσκουμε αφορμή όχι μόνο να στολίσουμε την πόλη αλλά να παράγουμε έργο καλλιτεχνικό που τονώνει οικονομικά και ψυχικά όχι μόνο τους δημιουργούς αλλά και τους συμπολίτες μας που θα το απολαύσουν, είτε από το διαδίκτυο,είτε από τα τηλεοπτικά μέσα. Όλη αυτή η δημιουργία θα παραμείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές σαν υλικό παιδαγωγικό στα Παλαιά Σφαγεία και σαν Καρναβαλικό αποτύπωμα μίας εποχής εγκλεισμού, απαγορεύσεων, μοναξιάς.

Για τη Δημοτική Αρχή  όλη αυτή ηπροσπάθεια σηματοδοτεί τη θέληση μας να παραμείνουμε ζωντανοί, δημιουργικοί, υγιείς. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι συνέπειες στην ψυχική μας υγεία των συνθηκών που ζούμε, είναι σοβαρά επιβαρυντικές. Το γέλιο, η ξενοιασιά, το παιχνίδι, η ανεμελιά, η ανατρεπτική σάτιρα κυριαρχούν στο Καρναβάλι. Αυτά θα μεταδώσουν οι καλλιτέχνες με τον δικό τους μοναδικό, γόνιμο και υψηλό τρόπο.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου θα αμειφθούν με διαδικασίες σύμφωνες με την κείμενη νομοθεσία (το καλλιτεχνικό έργο αμείβεται βάσει του ν. 4412/2016 άρθρο 2) πού ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε.

Η Δημοτική Αρχή και το Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ «Καρναβάλι Πάτρας» δεν έχουν τίποτε να κρύψουν και δεν θα εμπλακούν στο πολιτικό κουτσομπολιό και στις αστήρικτες συκοφαντίες.

Στο επίκεντρο της δικής μας ενασχόλησης είναι οι πρόβες που συνεχίζονται καθημερινά, όπως και οι άλλες προετοιμασίες για να έχουμε πετυχημένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και φιλοδοξούμε να αγκαλιαστούν από δεκάδες χιλιάδες που δυστυχώς φέτος θα συμμετέχουν από μακριά. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου