Νίκος Νικολόπουλος: ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ,

ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ.

Η επίλυση του διαχρονικού αιτήματος των κατοίκων και των φορέων στο Ανατολικό διαμέρισμα της Πάτρας, για την μετεγκατάσταση των οικογενειών Ρομά και την αξιοποίηση του ακινήτου θα αργήσει πολύ.

Η Δημοτική Αρχή Πελετίδη προσπαθεί, να αποτρέψει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που δεν θα έχει την έγκριση του Περισσού και της Κομουνιστικής ηγεσίας της οδού 12ου Συντάγματος στην Πάτρα.

 Με αφορμή της αντιπαράθεσης και των ανακοινώσεων μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κα. Αλεξοπούλου Χριστίνας, ο   πρόεδρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στον Δήμαρχο Πατρέων.

Κύριε Δήμαρχε,

Μετά την συνάντησή σας με την Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα κα. Αλεξοπούλου Χριστίνα, το Κομματικό Γραφείο του ΚΚΕ στη Μαιζώνος προχώρησε, σε μια πρωτοφανή για τα Δημοτικά Ανακοίνωση.

Αντί να επικροτήσει την πρόθεσής της για παρέμβαση και λύση του διαχρονικού αιτήματος των κατοίκων της περιοχής για αξιοποίηση του χώρου, αλλά και να στηρίξει την πρόθεση του Δήμου για την παραχώρησή του, επέλεξε τη δημόσια και ειρωνική καταγγελία.

Πρωτοφανές για τα δημοτικά δρώμενα, όταν ο κάθε Δήμαρχος οφείλει να σέβεται τον θεσμικό ρόλο του καθενός και πολύ περισσότερο να επιδιώκει συνεργασίες για την προώθηση Δημοτικών αιτημάτων προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.

Πιθανόν να σας χάλασε το επικοινωνιακό show που θα είχατε κατά νου, δηλαδή π.χ. Επαναστατικής Γυμναστικής με πορεία από την πλατεία Γεωργίου μέχρι τον Ρηγανόκαμπο, καταγγέλλοντος την κυβέρνηση πως δεν παραχωρεί τον χώρο στον Δήμο και του πολίτες.

Με αφορμή του παραπάνω περιστατικού και ως Δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», σας καλούμε να μας ενημερώσετε, με μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, τι έχετε πράξει μέχρι σήμερα στην μετεγκατάσταση των οικογενειών Ρομά που βρίσκονται στον Ρηγανόκαμπο και την Κοινωνική τους ένταξη.

Για την ιστορία και προς ενημέρωση των Δημοτών θα σας υπενθυμίσουμε ότι από το 2017 που έγινε ο καθαρισμός του χώρου μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παρέμβαση από τον Δήμο Πατρέων, να μην γίνει ξανά ένας απέραντος σκουπιδότοπος ο χώρος από μπάζα και άλλα υλικά.  

Πολύ περισσότερο, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να εγκατασταθούν οι οικογένειες των Ρομά που διαμένουν στην περιοχή, σε οικίες που θα έβρισκε ο Κοινωνικός τομέας του Δήμου Πατρέων.

Κύριε Δήμαρχε,

Τον Οκτώβριο του 2019 πραγματοποιήσατε σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Κοινωνικού τομέα, για την καταγραφεί των οικογενειών Ρομά που διαμένουν σε παραπήγματα στον Ρηγανόκαμπο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχετε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αξιοποίηση του Νομοθετικού Πλαισίου και των Οικονομικών Πόρων, για τη μετεγκατάσταση των οικογενειών σε σπίτια, την παροχή Δωρεάν Ρεύματος και Νερού και την ένταξή τους στην κοινωνία.

Ενδεχομένως οι οικογένειες αυτές, να είναι σε «Υβριδικό Πόλεμο» που έχετε επιλέξει εναντίον της Κυβέρνησης και των φορέων που ιδιοκτησιακά ανήκει το ακίνητο, για μη αξιοποίησή του, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που βιώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι. Αυτοί ζουν με την ελπίδα της λύσης μέσα από το ψέμα της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη.

Κύριε Δήμαρχε,

  • Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε μέχρι σήμερα, πόσες οικογένειες Ρομά είναι καταγεγραμμένες από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου που βρίσκονται στα Διοικητικά Όρια του Δήμου και διαμένουν σε παραπήγματα.
  • Τον αριθμό των οικογενειών που έχετε εγκαταστήσει σε ενοικιαζόμενες από τον Δήμο οικίες, με την παροχή Δωρεάν ρεύματος, νερού, υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και εργασίας, σύμφωνα με τον Νόμο 4430/2016.

Κύριε Δήμαρχε,

Επειδή πιθανόν ο Δήμος Πατρέων να αποτελεί τον μοναδικό Δήμο στην Ελλάδα, ο οποίος δεν έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο στήριξης και ενσωματώσεις στην κοινωνία των οικογενειών Ρομά, απεναντίας πιθανόν να τις εκμεταλλεύεται.

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» σας καλούμε, όπως προχωρήσετε στις απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων ένταξης στην κοινωνία, των οικογενειών Ρομά που διαμένουν σε παραπήγματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου