Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Δεν περιμένουμε προσκλητήρια, είμαστε παρόντες

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας» μετά και την παρουσία-παρέμβαση μας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιου, καταγγέλλει ότι προσκληθήκαμε μονομερώς για να καλύψει την απουσία της φοιτητικής παράταξης της ΠΚΣ. 

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας δεν περιμέναμε την περιφερειακή αρχή να μας προσκαλέσει στη συνεδρίαση. Όταν πληροφορηθήκαμε για τη συζήτηση, ζητήσαμε την παρέμβαση μας, και έγινε αποδεκτή, στα πλαίσια δημοκρατικού διαλόγου. Ήδη ως οργανώσεις μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα είχαμε εκδώσει κοινή δημόσια παρέμβαση και το πλαίσιο διεκδίκησης μας.

Οι επικείμενες συγχωνεύσεις, καταργήσεις ή μεταφορές τμημάτων από την ήδη υφιστάμενη κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Πατρών μας αφορούν και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε να μην γίνουν πράξη αυτές οι αλλαγές. Ζητάμε την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πατρών με μεγαλύτερη χρηματοδότηση, μόνιμες θέσεις ΔΕΠ και υλικοτεχνικές υποδομές (εργαστήρια, βιβλιοθήκες, κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίες, εστίες) και όχι ένα έμμεσο σχέδιο Αθηνά που προωθείται από την κυβέρνηση μέσω των Πρυτανικών Αρχών ως αποτέλεσμα του οικονομικού στραγγαλισμού που έχει προκληθεί.

Προτρέπουμε την περιφερειακή παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης να μην αναλώνεται με δημόσιες, ανέξοδες και αποπροσανατολιστικές καταγγελίες περί αποκλεισμού της φοιτητικής νεολαίας της, και να αναζητήσει εκ των έσω της, τις απαντήσεις για τα περί απουσίας. Ας απαντήσουν οι ίδιοι στην φοιτητική κοινότητα γιατί δεν ανέπτυξαν τις θέσεις τους και ας παρακολουθούν περισσότερο τα τεκταινόμενα της πόλης. Άλλες εξισώσεις που αναφέρονται είναι εκ του πονηρού και τις επιστρέφουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου