ΑΠΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 3ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕ

Το 2021 αποτελεί μια συμβολική χρονιά για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους.

Σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή των 200 ετών από την Επανάσταση θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με σκοπό να τιμήσουν τους ήρωες, αλλά και να αναδείξουν το ιστορικό αποτύπωμα σε σχέση με τα γεγονότα της εθνικής παλιγγενεσίας κάθε τόπου.

 Δυστυχώς για την Πάτρα, παρόλο που ιστορικά είχε βρεθεί στο επίκεντρο της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα το 1821, η Κομμουνιστική Αρχή Πελετίδη, υποβαθμίζει τις εκδηλώσεις.

Στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, για τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων, διαπιστώνει ο καθένα μας τη μιζέρια που διακατέχεται η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, και όχι ιδεών, προσπαθεί να διαξιολογήσει την ανυπαρξία της.

Πιθανόν να είναι το «φτωχότερο» επετειακό πρόγραμμα στους Δήμους της Πελοποννήσου.

Δεν γίνεται καμία αναφορά για εκδήλωση τις ημέρες και σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή.

Καμία αναφορά π.χ. για Αχαϊκό Διευθυντήριο, την πολιορκία του κάστρου της Πάτρας και του Ρίου, η Ναυμαχία της Πάτρας στις 20/2/1822 από τον Μιαούλη, η πολιορκία της Πάτρας από τον Κολοκοτρώνη και η Συνθήκη στο Σαραβάλι στις 23 Ιουνίου το 1822, κ.α.

Για την σημερινή Δημοτική Αρχή Πελετίδη όλα αυτά πιθανόν, απεικονίζουν ένα ταξίδι της Ιστορίας προς το μέλλον, που δεν θέλουν να μάθουν οι Έλληνες.

 

Πιθανόν να οραματίζονται και να σχεδιάζουν επετειακές εκδηλώσεις για το Νοέμβριο του 2024, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από το 3ο συνέδριο του ΣΕΚΕ και τη μετονομασία σε ΚΚΕ.

Άραγε θα διατυπώσουν τότε ενημερώνοντας τη νέα Γενιά, για τις αποφάσεις που είχαν λάβει καταγγέλλοντας τη Μικρασιατική Εκστρατεία χαρακτηρίζοντάς την ιμπεριαλιστικό και τυχοδιωκτικό πόλεμο;

Ότι η Μικρασιατική Εκστρατεία εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης και των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής, Βρετανίας και Γαλλίας, που ήθελαν να καταπνίξουν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Τούρκων και του Κεμαλικού κινήματος, ώστε να κάνουν την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο;

Θα ενημερώσουν τη νέα Γενιά για τις Θέσεις του κόμματός του το 1924 για Ενιαία και Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη, που υιοθετήθηκε καθ' υπόδειξη της Κομμουνιστικής Διεθνούς;

Θα ενημερώσουν που οφειλόταν η αλλαγή πλεύσης του κόμματος του τον Νοέμβριο του 1940, μετά την προώθηση του ελληνικού στρατού στο εσωτερικό της Αλβανίας, όπου ο Ζαχαριάδης αλλάζει γραμμή και χαρακτηρίζει τον αγώνα στην Αλβανία ιμπεριαλιστικό, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μοναρχοφασιστών, καλώντας τους μαχόμενους Έλληνες, να στραφούν κατά του Μεταξά επιδιώκοντας "έντιμη" ειρήνη με τους Ιταλούς με τη διαμεσολάβηση της ΕΣΣΔ; (2η επιστολή Ζαχαριάδη).      

 Επειδή για όλους θα πρέπει, η Ιστορία να αποτελεί πυξίδα για το μέλλον, καλούμε τη Δημοτική Αρχή έστω και τώρα, να φέρει άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα, με τη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου