ΠΑΤΡΑ / ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ_εκδήλωση_μάχες του '21_Δευτέρα 22 Μαρτίου


Το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ από την αρχή της δραστηριοποίησής του καταπιάνεται συστηματικά με θέματα που αφορούν στη συλλογική μας μνήμη. Φέτος, διακόσια χρόνια από την αφετηρία της σύγχρονης εθνικής μας διαδρομής, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες θα επιχειρηθεί μια νηφάλια αποτίμηση του αποτυπώματος της Επανάστασης του '21 και της παρακαταθήκης των πρωταγωνιστών της, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αλλά και η σύνδεσή τους με τα ζέοντα προβλήματα του σύγχρονου Ελληνισμού.
Ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων θα είναι διαδικτυακός ενώ ο δεύτερος κύκλος αργότερα και εφόσον το επιτρέψουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, θα είναι με ανοιχτές εκδηλώσεις με φυσική παρουσία του κοινού.

Το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ στη δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση του πρώτου κύκλου αφιερωμένου στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ., και με αφορμή την έκδοση του βιβλίου τους «Πολεμώντας το ’21», συνομιλεί με τους συγγραφείς Τάσο Χατζηαναστασίου και Μαρία Κασιμάτη για τους ήρωες και τις ηρωίδες του Αγώνα, τους θριάμβους αλλά και τις αποτυχίες των Ελλήνων του ’21, τις ηρωικές πράξεις αλλά και τις στιγμές δειλίας και ηθικής κατάπτωσης, το μεγαλείο αλλά και τις μικρότητες του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Παράλληλα, φιλοδοξεί να ανοίξει μια συζήτηση για τη διδασκαλία της Ιστορίας στην Εκπαίδευση.

Εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου:

ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ‘21

Οι σημαντικότερες συγκρούσεις του Αγώνα της Ανεξαρτησίας

στη στεριά και τη θάλασσα, μέσα από τις πηγές

(Εναλλακτικές Εκδόσεις, 2020)

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς:

Τάσος Χατζηαναστασίου: Φιλόλογος, Δρ. Ιστορίας

Μαρία Κασιμάτη: Φιλόλογος

 

Συντονιστής:

Κωνσταντίνος Γιωτσόπουλος : Φιλόλογος/εκπαιδευτικός, μέλος του ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ


Δευτέρα 22 Μαρτίου, 7.30 μ.μ.


Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά στο σύνδεσμο: https://youtu.be/Z53VZhBA7o8


image.png




--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου