ΠΑΤΡΑ : Επαγγελματίες μουσικοί : «Διεκδικούμε μια ολοκληρωμένη ασπίδα προστασίας, για να δημιουργήσουμε, να ζήσουμε αξιοπρεπώς»
Σε κινητοποιήσεις ,που σταδιακά θα κλιμακωθούν, προχωρούν οι επαγγελματίες μουσικοί όλης της χώρας ζητώντας την στήριξη της κυβέρνησης καθώς από την έναρξη της πανδημίας, ένα χρόνο τώρα, αντιμετωπίζονται σαν να μη υπάρχουν. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και το Σωματείο της Δυτικής Ελλάδος , που έκανε μουσικά …αισθητή την παρουσία του προχθές  στην Πάτρα  απ’ όπου και οι φωτογραφίες. 

 

Η ανακοίνωσή τους τα λέει όλα : «Κλείνοντας σχεδόν ένα χρόνο πια, σε αυτή την «κατάσταση εξαίρεσης», παρακολουθούμε καθαρά πως η πανδημία αποκαλύπτει με τον πιο απόλυτο τρόπο όλες τις παθογένειες του επαγγέλματος  μας. Ζούμε σε ένα  πλαίσιο ανασφάλειας και με την δημιουργικότητά μας σε καταστολή. Μπροστά μας έχουμε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις από αυτές που ζήσαμε μέχρι σήμερα.

Ο χρόνος που περνά στην αναμονή ,είναι εχθρός μας. Διεκδικούμε πιο μαζικά, επιθετικά, πολύμορφα, σε όλη την Ελλάδα. Συναντιόμαστε με όλο το κόσμο που μας έχει και τον έχουμε ανάγκη όσο ποτέ. Απαιτούμε το δικαίωμα στη δημιουργία, χωρίς λογοκρισία, αλλοιώσεις, απαγορεύσεις, ορατές και αόρατες στο έργο μας, τη ζωή μας συνολικά.

Ένα χρόνο μετά το Μάρτη του 2020, δεν είμαστε στην αναμονή, ούτε στην «αναστολή», αλλά βγαίνουμε πιο μπροστά. Διεκδικούμε μια ολοκληρωμένη ασπίδα προστασίας, για να μπορούμε να δημιουργήσουμε, να ζήσουμε αξιοπρεπώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου