Χαραμάδα εκτόνωσης για Κουφοντίνα εν αναμονή των αποφάσεων για τη μεταγωγή του


koufontinas
Δέχθηκε τον ορό ενυδάτωσης για την αποφυγή ανεπίστρεπτης βλάβης

Δύο αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας αναμένονται εντός των ημερών, που είναι πιθανό να επηρεάσουν την εξέλιξη της υπόθεσης Κουφοντίνα, την ώρα πάντως που ο απεργός πείνας έδειξε ότι δεν θέλει να το τραβήξει στα άκρα, παρότι συνεχίζει την αποχή από το φαγητό και το νερό.

Αφενός έρχονται ίσως και εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις από την κεντρική επιτροπή μεταγωγών, επί του αιτήματος για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και το δικαστήριο της Λαμίας για το ίδιο αίτημα. Η προσφυγή στην ΚΕΜ έγινε από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ στο δικαστήριο από την περασμένη Τετάρτη.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας έδειξε πάντως να μην θέλει, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, και εν αναμονή αυτών των αποφάσεων, να το πάει στα άκρα, καθώς την περασμένη Παρασκευή και υπό την απειλή νεφρικής κατάρρευσης, δέχθηκε τον ορό ενυδάτωσης, που του είπαν ότι είναι αναγκαίος για την αποφυγή ανεπίστρεπτης βλάβης οι γιατροί.

Η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου δήλωσε πάντως στο κυριακάτικο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι «η Πολιτεία έχει υποχρέωση να σώσει τον Κουφοντίνα, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση για να βρεθεί λύση με ευθύνη της Πολιτείας. Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Βίτσας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η μεγαλύτερη κηλίδα στην νεότερη Ελληνική ιστορία θα είναι να πεθάνει ένας απεργός πείνας όποιος και να είναι αυτός».

Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας συνεχίστηκαν και το σαββατοκύριακο, σε ορισμένες δε περιπτώσεις έφτασαν στο ακραίο σημείο, όπως η επίθεση στο σπίτι του βουλευτής της ΝΔ Βασίλη Σπανάκη.

Μάλιστα το μπαράζ αυτό των επιθέσεων που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου από υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα καταδίκασε η ΝΔ. «Η φασιστική λογική των δραστών, παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές που οι Έλληνες έχουν αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα να αφήσουν πίσω τους», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει ότι «η οργανωμένη πολιτεία δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, όπως επιδιώκουν οι θρασύδειλοι δράστες αυτών των επιθέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου