Βολές Φούρα κατά του αντιστράτηγου Κωστίδη για την παρέλαση

 

Αιχμηρή ανάρτηση από τον Ανδρέα Φούρα, ως σύμβουλος του δημάρχου Καλαβρύτων Θ. Παπαδόπουλου, για θέματα που αφορούν την πρόσφατη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα:

 

 

 

 

«Η σημειολογία της παρέλασης για τα 200 χρόνια δηλαδή η ιεράρχηση των συστημάτων σημείων σε εικόνα και γλώσσα.  Προφανώς και δεν πιστέυω πως ο τυπικά υπεύθυνος για την παρέλαση αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ.Φλώρος είναι αυτός, που σκηνοθέτησε την παρέλαση ,ούτε φυσικά ότι είναι ο λογογράφος των  συνοδευτικών κειμένων, που ανέγνωσε  ο παρουσιαστής Ν.Αλιάγας.  Μας οφείλει όμως μιαν απάντηση και ελπίζω πως η Βουλή των Ελλήνων έχει βουλευτές να τον υποχρεώσουν σε απάντηση.  Είναι ιστορικό δεδομένο πως αντίγραφο του Λαβάρου της Αγίας Λαύρας ήταν πάντα στην κεφαλή των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου.Ποιός  τελικά ασεβής, προς την ιστορία και την παράδοση, αποφάσισε να στριμώξει ένα κακέκτυπο λαβάρου (που το βρήκαν αυτό που εμφάνισαν) στην δεύτερη σειρά;  Ποιός επίσης,  θα λογοδοτήσει, για την θρησκευτική ασέβεια που ξεπερνάει κατα πολύ τον αντιλαυρισμό του κειμενογράφου και γίνεται  τελικά προκληση ,αφού μας ενημέρωσε αρκετά για τα λαβαρα που ειχαν σύμβολα ...την Αθηνά... τον Φοίνικα .κλπ και ξέχασαν, την ημέρα του ευαγγελισμού ,τα σύμβολα της πίστης μας που κοσμούσαν πολλές σημαίες και ιδίως τοΛαβάρο

της Αγίας Λαύρας; Τι έχει  να μας πει για αυτά τα ολίγα  αλλά σημειολογικά,

πολύ σημαντικά, ο αντιστράτηγος κ.Κωστίδης επικεφαλής της παρέλασης;  Θα μας επαναλάβουν αυτά που έβαλαν τον εκφωνητή να πει ότι οι σημαίες.."βγαίνουν από τις προθήκες για να γίνουν από κειμήλια της ιστορίας μέρος της ιστορίας που ΣΗΜΕΡΑ γράφεται".

Αν έχουν την ψευδαίσθηση πως με σκηνοθετικά τερτίπια γράφεται η ιστορία ειναι βαθειά νυχτωμένοι. Αναμένοντας απαντήσεις τους λέμε πως: Η Αγία Λαύρα και τα Καλάβρυτα  είναι η κορυφή της ιστορικής συνείδησης του Εθνους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου