ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ

Ο Δήμος Πατρέων τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, φωταγώγησε απόψε το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στην πλατεία Γεωργίου, «χρωματίζοντας» τους εξωτερικούς του χώρους στα χρώματα της γαλανόλευκης. Παράλληλα σε πλατείες της Πάτρας φωτίζονται προτομές ηρώων του 1821 που υπάρχουν σε αυτές.

 

 Μήνυμα Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη

"Ο Δήμος μας, ο πατραϊκός λαός, τιμά τον ηρωικό αγώνα του 1821, τις θυσίες των αγωνιστών της επανάστασης. Τους επαναστάτες που μας διδάσκουν να είμαστε όρθιοι και να μη αποδεχόμαστε τη δουλεία σε κάθε της μορφή.

Το διαχρονικό, άκρως επίκαιρο μήνυμα που σαλπίζει η επανάσταση του 1821 είναι ότι κανένας δυσμενής συσχετισμός δύναμης δεν μπορεί να υπερισχύει, όταν έχουν ήδη αναπτυχθεί οι προϋποθέσεις για την ανατροπή του. 

 

Η δύναμη αυτού του συμπεράσματος αποπνέει αισιοδοξία σήμερα για το λαό μας, που βιώνει μια απάνθρωπη, σκληρή πραγματικότητα, στην οποία κυριαρχεί η πανδημία, η καταστολή, η ανεργία και η ανασφάλεια, αλλά και οι κίνδυνοι που προκαλεί η μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στους μηχανισμούς και στα σχέδια των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, που ευθύνονται για το μακέλεμα των λαών σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτές τις συνθήκες, ο λαός μας καλείται να εμπνευστεί από την Ιστορία της Επανάστασης, να αξιοποιήσει τα διδάγματά της, για το παρόν και το μέλλον, για τον δικό του αγώνα για καλύτερη ζωή".

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου