ΠΑΤΡΑ : Αντιεξουσιαστές πήραν στο κυνήγι βουλευτή της ΝΔ -Τρόμος για τη Χριστίνα Αλεξοπούλου

Επεισόδιο δημιουργήθηκε στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στη διάρκεια της εκδήλωσης αιμοδοσίας που διοργάνωσε το πολιτικό γραφείο της βουλευτού Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνας Αλεξοπούλου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Την ίδια ώρα, γυναίκες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποιούσαν συγκέντρωση και στη συνέχεια έκαναν πορεία. Οταν είδαν την κυρία Αλεξοπούλου άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της και υπήρξε αναστάτωση. Μάλιστα, κάποιες γυναίκες από τον αναρχικό χώρο πλησίασαν προς το σημείο που βρισκόταν η βουλευτής και την εκδίωξαν. Η κυρία Αλεξοπούλου φυγαδεύτηκε από στελέχη του πολιτικού της γραφείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου: «Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε πορεία στην Πάτρα από την ανοιχτή συνέλευση αγώνα για την 8η Μάρτη, φοιτητικούς συλλόγους, το Patras pride και αριστερές οργανώσεις και σχήματα, για την 8η Μάρτη, μια ημέρα αγώνα των γυναικών της τάξης μας.

Την διαδήλωση πλαισίωσαν πάνω από 400 άτομα. Μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια ενώ φωνάχτηκαν συνθήματα υπέρ των γυναικείων μαχητικών αγώνων, ενάντια στο κράτος και την πατριαρχία, ενάντια στην έμφυλη βία και την καταπίεση. Στο μπλοκ της ανοιχτής συνέλευσης αγώνα υπήρξε δυναμική γυναικεία περιφρούρηση!

Στην πλατεία Γεωργίου, στην διάρκεια της προσυγκέντρωσης, οι συγκεντρωμένες συντρόφισσες εκδίωξαν την βουλευτή της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπoύλου, η οποία βρισκόταν προκλητικά εκεί. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με πανό από την πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή, απεργό πείνας Δ.Κ. ενώ κατά την διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό».

Και το 2020, φθορές στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη και Χριστίνας Αλεξοπούλου, είχαν προκαλέσει άγνωστοι δράστες, κατά τη διάρκεια πορείας στο κέντρο της Πάτρας ενάντια στον νέο νόμο για τις διαδηλώσεις.
Πηγή: iefimerida.gr -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου