ΠΑΤΡΑ / Νίκος Ι. Νικολόπουλος Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ :

 Πρόταση προς τον Δήμαρχο Πατρέων και το Δημοτικό Συμβούλιο

Με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων και το θέμα για τις εκδηλώσεις σχετικά με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

 «Πιστεύω ότι θα πρέπει να ενταχθούν και να προταθούν κάποιες δράσεις που προτείνει η Δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» όπως:

Ø Ένα συνέδριο με καθηγητές Πανεπιστημίου, με θέμα «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Ø Ένα συνέδριο σε συνεργασία Δήμου και της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών με θέμα, «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821».

Ø Μια ημερίδα συνεργασία Δήμου και Εκπαιδευτικής Κοινότητας με θέμα, «ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ». 

Ø Μια ημερίδα με θέμα, «ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ», με παράλληλα παράσταση (συναυλία) δημοτικών τραγουδιών.

Ø Μια ημερίδα με θέμα, «Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ», όπου θα αναδείξουμε την συμβολή των λόγιων της εποχής Αδαμάντιου Κοραή, Ρήγα Φεραίου, Διονύσιου Σολωμού, κ.α. 

Ø Μια ημερίδα με θέμα τη «Συμβολή των Φιλελλήνων στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης στην Ευρώπη και τη συμβολή τους στην Ελληνική Επανάσταση».

Ακόμη θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με ομιλίες, ανά πρόσωπα της Αχαΐας που συνέβαλαν στην Ελληνική Επανάσταση. Δηλαδή ομιλία για την προσφορά των οικογενειών ΖΑΪΜΗ, ΛΟΝΤΟΥ, ΠΕΤΜΕΖΑ, ΦΩΤΗΛΑ, ΓΙΑΝΝΙΑ, και του ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Επίσης και σε γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή όπως η Ναυμαχία των Πατρών από το Μιαούλη, η απελευθέρωση της Πάτρας κ.α.

 

 

Για την σχολική κοινότητα θα πρέπει ο Δήμος σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση να διοργανώσει.

Ø Θεατρικές Παραστάσεις Γυμνασίων με θεματολογία την Ελληνική Επανάσταση.

Ø Διαγωνισμό και έκθεση Ζωγραφικής Δημοτικών σχολείων με θέμα τους ήρωες και τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει και με τη συμβολή του καρναβαλικού Εργαστηρίου του, θεματικό πάρκο με ήρωες και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, το οποίο θα εγκατασταθεί εντός του κάστρου της Πάτρας. Θα είναι φυλασσόμενο και εύκολα προσβάσιμο από πολίτες και σχολεία.        

Τέλος ο Δήμος όφειλε να είχε δημιουργήσει Διαπαραταξιακή επιτροπή, για τη συλλογή προτάσεων από φορείς και τη σύνταξη της τελικής πρότασης στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση και υλοποίηση.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου