Στο έλεος βανδάλων και της αδιαφορίας






 ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ «ΑΡΓΟΣ»

Δύο  και πλέον μήνες μετά το αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ για την άθλια εικόνα στο χώρο του πρώην Πρακτορείου Τύπου «Αργος» , στο Ρίον η κατάσταση παραμένει ίδια και χειρότερη.

Για την ακρίβεια πολύ χειρότερη.

Η λεηλασία και ο βανδαλισμός του χώρου συνεχίζονται με τους άγνωστους  (;) δράστες να εξακολουθούν να δρούν συστηματικά και ανενόχλητοι.

Δεν έχει μείνει πόρτα , παράθυρο και κάθε αντικείμενο που μπορεί να ξηλωθεί.ΣΕ γίγο από το κτίριο θα υπάρχει μόνο το κουφάρι.

Το ίδιο συμβαίνει και στα εκεί εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που έχουν απομείνει σάπιοι σκελετοί.

Αφήστε την βρώμα και τα σκουπίδια που συσσωρεύονται.

Καιρός  είναι ν να  επέμβει κάποιος  από όσους έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη.

Υπενθυμίζουμε τι είχε δημοσιευθεί στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου :

«Μέχρι πριν λίγα χρόνια, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, αρχές δεκαετίας του 2010,  τα αυτοκίνητα του Πρακτορείου όργωναν την Δυτική Ελλάδα μεταφέροντας κάθε μέρα πρωί- πρωί  εφημερίδες και περιοδικά σε πόλεις και χωριά γράφοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του τοπικού και αθηναϊκού  Τύπου στην  Περιφέρεια.

Ηταν  τότε στη διάρκεια της κρίσης  που κορυφωνόταν  και σε συνδυασμό και με άλλες  παραμέτρους  , η επιχείρηση διέκοψε  άδοξα και ξαφνικά τη λειτουργία της. Μεγάλο το πλήγμα  για τους εργαζόμενους αλλά και την περιοχή. Ακίνητα και κινητά περιήλθαν σε Τράπεζες

Το πώς και το γιατί δεν είναι τού παρόντος.

Στεκόμαστε  σήμερα στις θλιβερές εικόνες που κατάντησε να παρουσιάζει  ο χώρος των πρώην εγκαταστάσεων  του  άλλοτε κραταιού Πρακτορείου «Αργος» στην περιοχή Ρίου κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.  Εικόνες ντροπής και απαράδεκτες από κάθε άποψη. Αισθητική, υγειονομική αλλά  και αστυνομική. 

Σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να γίνει. Δήμος, Τράπεζες, Περιφέρεια και Αστυνομία έχουν το λόγο, με τον τρόπο και στο βαθμό  που αναλογεί σε κάθε πλευρά.

Απολαύστε.. θέαμα  εγκατάλειψης και ασυδοσίας που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός στη διάρκεια επιτόπιας αυτοψίας από τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλο και Ανδρέα Αλεξ. Βρή οι οποίοι επιπλέον χάρις στη σύνεση και την ψυχραιμία  που επέδειξαν  απέφυγαν δυσάρεστες καταστάσεις και απρόοπτες συνέπειες όταν πολυμελής ομάδα τσιγγάνων, οι οποίοι διαβιούν στην περιοχή,  ενοχλημένοι προφανώς από την παρουσία τους, τους περικύκλωσαν  ξαφνικά με απειλητικές διαθέσεις, αλλά ευτυχώς δεν δόθηκε συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου