Παρέμβαση του Νίκου Ι. Νικολόπουλου προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


 Πολιτικό-Εθνικό  Έγκλημα εν εξελίξει η επιδιωκόμενη Αστυνομική Βία 

Πλατεία  Ν. Σμύρνης. Ούτε μπαχαλάκηδες ούτε τίποτα. Νέοι άνθρωποι και οικογένειες. Όργιο αστυνομικής βίας εν ψυχρώ. 

 

 

Εσκεμμένα οδηγείται η κοινωνία σε διχασμό. Ωθούνται οι πολίτες ώστε αντί να βλέπουν στο πρόσωπο των αστυνομικών κάποιον που εγγυάται την ασφάλεια και την προστασία τους , να βλέπουν κάποιους που μπορούν αναίτια να τους σπρώξουν να τους προσβάλλουν να τους κτυπήσουν, να τραμπουκίσουν επάνω τους και τέλος να τους χώσουν μέσα με αστείες δικαιολογίες ή και στημένα στοιχεία. 

Από την άλλη πλευρά διαπαιδαγωγούνται οι νέοι αστυνομικοί στην αυθαιρεσία και στην αίσθηση ότι είναι υπεράνω του Νόμου που δουλειά τους είναι να τον υπερασπίζονται. 

Είναι σίγουρο ότι κάποια από τα θύματα της μεταχείρισης αυτής, που αναίτια και άδικα έγιναν θύματα  θα αντιδράσουν  και θα υπάρξουν νέα θύματα. Ταυτόχρονα η κοινωνική κατακραυγή εναντίον των πρακτικών αυτών της αστυνομίας θα αρχίσει να προσωποποιείται και θα έχει σαν αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να νιώσουν ότι η κοινωνία τους εχθρεύεται, να ξεκοπούν  και να γίνουν πιο επιθετικοί. Αποτέλεσμα να μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο  που θα πυροδοτεί συνεχώς συγκρούσεις μεταξύ κοινωνίας και αστυνομίας.

Φαίνεται ότι άρχισε ήδη να λειτουργεί το σχέδιο . Σε άμεση αντίδραση ο κόσμος στην Ν. Σμύρνη διαδήλωσε κατά της αστυνομικής βίας και η αστυνομία επιτέθηκε στον κόσμο. Που ;  Στην Ν. Σμύρνη. Όχι στο Ζεφύρι, όχι στο Μενίδι, όχι στα Εξάρχεια, όχι στο Περιστέρι. Ο κόσμος αντέδρασε άμεσα. Πρωτάκουστο ! Ζητούσε να φύγει η αστυνομία, να σταματήσει να ενοχλεί τον κόσμο. Ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης δήλωσε ότι είναι ντροπή. Στην αστυνομία προς την οποία στρέφεσαι για βοήθεια, τώρα έγινε ανεπιθύμητη. Που ; Στην Νέα Σμύρνη. Ανήκουστο. 

Προχθές η αστυνομία επιτέθηκε σε δικηγόρους στο κέντρο της Αθήνας. Οι δικηγόροι στράφηκαν κατά της αστυνομίας. Ανήκουστο. Χθες σε λαϊκή αγορά στο Χαλάνδρι. Ο Δήμαρχος κατά της αστυνομίας.  

Δεν γίνεται τυχαία. Ξέρει η κυβέρνηση ότι επίκειται κοινωνική έκρηξη. Έτσι λοιπόν προγραμματίζει να πυροδοτήσει, στο χρόνο έχει  επιλέξει μία έκρηξη,  που είναι δεδομένο ότι θα έρθει στο μέλλον, επειδή πιστεύει ότι οι όροι της όποιας σύγκρουσης θα είναι υπέρ της, ανεξάρτητα από το κόστος για την κοινωνία, γιατί θεωρεί  ότι θα  χρησιμοποιήσει το χαρτί της  «τρομοκρατίας» με την ενίσχυση  της τηλεοπτικής υστερίας. Το έκανε και σήμερα. Η ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε ανακοίνωση ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν πρώτοι επίθεση. Τα φιλικά τους ΜΜΕ το αναπαρήγαγαν παρά τα πολυάριθμα βίντεο και μαρτυρίες περί του αντιθέτου, παρά τις αντιδράσεις κόσμου και τοπικών αρχόντων. Να μην πιστεύουμε τα μάτια μας, να πιστεύουμε ότι μας λένε.  

Η κ. Μπακογιάννη 12/1/2021 ήταν ξεκάθαρη.«Σήμερα χρειάζεται να αφήσουμε ατμό μέσα από την κατσαρόλα και για την κοινωνία και για την οικονομία» δήλωσε μιλώντας στον Σκάι   ….«ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης έκρηξης του κόσμου είναι μεγαλύτερος και θα πρέπει να συνυπολογιστεί». 

 

Ξέρει  τους λόγους η κυβέρνηση για τους οποίους θα γίνει κοινωνική έκρηξη. Δεν είναι η πανδημία. Αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση. Κάποια στιγμή θα περάσει. Δεν είναι οι ανεργία και οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν. Εκεί θα πετάει κανένα ξεροκόμματο πότε πότε. Είναι το ξεσπίτωμα και το  πέταγμα στο δρόμο εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών. Είναι και οι Εθνικές υποχωρήσεις που ετοιμάζει. Η Στέγη, το κεραμίδι, και, η Πατρίδα. Δύο πράγματα για τα οποία ο κανονικός Έλληνας δίνει και την ψυχή του.   Εκεί θα χρειαστεί αστυνομία επιθετική και αποκομμένη από την κοινωνία. Δεν έχει άλλο τρόπο γιατί κανένα από τα δύο δεν θα περάσει ομαλά. 

Ας σκεφτούμε όμως και κάτι άλλο. Ιστορικά κανένα αντιδημοκρατικό καθεστώς δεν έχει επιτύχει χωρίς την, έστω σιωπηλή, αποδοχή μερίδας του πληθυσμού, χωρίς την παθητική ή ενεργητική συνεργασία της. Αυτή η αποδοχή που είναι απαραίτητη στην κυβέρνηση, λειτουργεί, και, όσο μένουμε σιωπηλοί συνεχίζει να λειτουργεί σε βάρος μας και σε βάρος της πατρίδας μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου