ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ : Η κυβέρνηση μετατρέπει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε Δημόσιας Τάξης άλλων εποχών

 Με δήλωσή του ο αχαιός δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, καταγγέλλει την συγκάλυψη που επιχειρεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο περιστατικό βαριάς βίας κατά πολιτών στη Νέα Σμύρνη. 

 

 Όλη η δήλωση έχει ως εξής :

H διάχυτη αστυνομική βία κατά πολιτών στη Νέα Σμύρνη και ακόμη περισσότερο, η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου να κερδίσει χρόνο διατάσσοντας απλά μια Ένορκη Διοικητική Εξέταση, παρά τον ποταμό στοιχείων που παρέχουν αυτόπτες μάρτυρες και σχετικά βίντεο, αποκαλύπτει μια συνολική σκοτεινή κυβερνητική αντίληψη που μετατρέπει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης άλλων εποχών .

Για τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας το ΠΑΣΟΚ έδωσε σκληρές μάχες, ώστε ο Έλληνας αστυνομικός να είναι στο πλευρό του πολίτη και όχι φόβητρό του.

Την δημοκρατική αυτή παρακαταθήκη η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να την καταστήσει παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, ότι εκπρόσωποι αστυνομικών ενώσεων επισημαίνουν ότι η χθεσινή ημέρα ήταν ατιμωτική για την ΕΛ.ΑΣ.

Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται σύσσωμο απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία. Ταυτόχρονα, θα εμποδίσει κάθε κυβερνητική προσπάθεια συνολικής στοχοποίησης των αστυνομικών υπαλλήλων από τις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας, που επιμένουν να μην απομονώνουν όσους παραβιάζουν τα αστυνομικά - υπηρεσιακά τους καθήκοντα”.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου