ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: 4η Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Η ανυπαρξία του Δήμου Πατρέων στη λύση του προβλήματος.

4η Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Η ανυπαρξία του Δήμου Πατρέων στη λύση του προβλήματος.   

 Με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων, καθιερώθηκε η 4η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων για τρεις λόγους:

Ø  Χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Ø  Είναι ευκολομνημόνευτη ημερομηνία (4/4).

Ø  Δεν υπάρχει κάποια άλλη άξια λόγου εορτή την ημέρα αυτή.

Στην Πάτρα δυστυχώς της Κομμουνιστικής Αρχής Πελετίδη, η «ευαισθησία» για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους, εκφράζεται μόνο στα λόγια και στις ανακοινώσεις.

Μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα για το υφιστάμενο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, παρ’ όλες τις παρεμβάσεις.

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», συμφωνούμε απόλυτα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης  Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας την 20/10/2020, όπου εγκαλεί τον Περιφερειάρχη να παρέμβει στου Δήμους και όπου αναφέρει τα εξής:

«Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι υποδιευθύνσεις της, κατά τα φαινόμενα, δεν ασκούν επαρκείς ελέγχους στους Δήμους της Περιφέρειας, σχετικά με τα προγράμματα διαχείρισης των ζώων συντροφιάς. Έτσι στους περισσότερους Δήμους της Περιφέρειας, επικρατεί ασυδοσία των αρμοδίων και το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων επιδεινώνεται σε βάρος των δημοτών, των φιλόζωων και φυσικά των ίδιων των ζώων. Προκύπτει επίσης θέμα σε σχέση με το πώς αξιοποιούνται σχετικά κονδύλια των υπουργείων Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης».

«Σύντροφοι» της Θεσσαλίας, συνετίστ πολιτικά και το Δήμαρχο Πατρέων όπου απέτυχε και στη διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων συντροφιάς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου