ΠΑΤΡΑ : Εδω Πανεπιστήμιο


Συμμετοχή Πρυτανικής Αρχής Πανεπιστημίου Πατρών στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Συμμετοχή Πρυτάνεως σε εκδηλώσεις

Ολοκληρώνεται σήμερα η 96η Σύνοδος Πρυτάνεων της οποίας η έναρξη πραγματοποιήθηκε την 21η τρέχοντος και οι εργασίες της λήγουν σήμερα 23/4/21. Στην εν λόγω Σύνοδο συμμετείχε η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν διεξοδικά μια σειρά θεμάτων που αφορούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

 Τη Δευτέρα 19/4/21 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ειδικής Υπηρεσίας Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας με θέμα: «Διαβούλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027». Στην ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε στον Πρύτανη Καθηγητή Χρήστο Μπούρα για την συμμετοχή του, ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης, επισημαίνει την αναγκαιότητα συνέχειας της ενεργού παρουσίας του στο πλαίσιο μιας δραστήριας και δημιουργικής συμμετοχής στη διαβούλευση που θα γίνει σε τεχνικό επίπεδο το επόμενο διάστημα, αλλά και μέσω της πλατφόρμας διαβούλευσης που έχει δημιουργηθεί λόγω των παρόντων υγειονομικών συνθηκών. Σήμερα ο Πρύτανης θα συμμετέχει με παρέμβαση του στην διαβούλευση.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χ. Μπούρας στις τελετές αποφοίτησης/ορκωμοσίας των Τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά. Στο χαιρετισμό του ο Πρύτανης, αφού συνεχάρη τους αποφοίτους και επεσήμανε την ιδιαιτερότητα των υγειονομικών συνθηκών που δεν επιτρέπουν ακόμη την επιστροφή στην κανονικότητα, ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και επεσήμανε, ότι με την αρωγή των νέων που είναι η ελπίδα του αύριο θα ξεπεράσουμε και την οδυνηρή διελκυστίνδα  της πανδημίας.


Σύγχρονο εξοπλισμό live-streaming απέκτησε το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου
Το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών διαθέτει πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για την κάλυψη και απ’ ευθείας μετάδοση (live streaming) συνεδρίων και συναυλιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδριακού κέντρου: http://www.confer.upatras.gr/kyec.php


Erasmus+ Κινητικότητα Προσωπικού για Επιμόρφωση ακαδ.ετος 2020-2021/Αποτελέσματα
Η Επιτροπή Συντονισμού Κινητικότητας Φοιτητών του Ιδρύματος στην υπ’ αριθμ 4/7-04-2021/2020-2021 συνεδρίασή της προχώρησε στην έγκριση των αιτήσεων του προσωπικού, που σύμφωνα με την 122/4342/10-02-2021 προκήρυξη υπέβαλαν  αίτηση για συμμετοχή στη δράση Erasmus+ Κινητικότητα Προσωπικού με σκοπό την Επιμόρφωση για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

  1. Η διαδικασία επιλογής όλων των συμμετεχόντων αναγράφεται αναλυτικά.
  2. Οι υποψήφιοι που επιλέχθηκαν σε όλες τις κατηγορίες, πληρούν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά και τυπικά προσόντα σύμφωνα με την ανωτέρω προκήρυξη.

Αναλυτικά: https://www.upatras.gr/el/node/10120


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή ημερίδα των Γραφείων Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΓΡΑΔΙΜ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Πατρών -  Θέμα, η παρουσίαση της 1ης έρευνας περί των αντιλήψεων των μελών ΔΕΠ για την διδασκαλία
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα κοινή διαδικτυακή Ημερίδα των Γραφείων Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΓΡΑΔΙΜ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Πατρών, την Παρασκευή 16 Απριλίου. Στην Ημερίδα, την οποία παρακολουθήσαν πάνω από 170 μέλη διδακτικού προσωπικού από όλα τα Πανεπιστήμια, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος που αφορούσε στις αντιλήψεις των μελών ΔΕΠ για το διδακτικό τους έργο. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση με αυτό το θέμα, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητική ομάδα με επιστημονικά υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Κεδράκα (και Συντονίστρια του ΓΡΑΔΙΜ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης), αναπληρωτή επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθηγητή Θανάση Καραλή (Συντονιστή του ΓΡΑΔΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών) και τους υποψήφιους διδάκτορες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ.κ. Χρήστο Καλτσίδη και Χαρά Ορφανίδου.
Η Ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς και τοποθετήσεις από τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ κ. Αποστόλη Δημητρόπουλο, τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) Καθηγητή Περικλή Μήτκα, την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Διονύση Μαντζαβίνο. Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε ότι το ΥΠΑΙΘ έχει σχεδιάσει και υποβάλλει έργο ΕΣΠΑ για τη στήριξη των ΓΡΑΔΙΜ των Πανεπιστημίων, κάτι που θα δώσει σημαντική ώθηση στις δράσεις των δομών αυτών. Το βίντεο της Ημερίδας είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://ctl.upatras.gr/category/announcements/


Ολοκλήρωση Διαδικτυακής Εκδήλωσης με θέμα: «Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική Διαδικτυακή Εκδήλωση στις  20, 21 & 22 Απριλίου 2021, για μαθητές Γ΄ Λυκείου με θέμα: «Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων», που διοργανώθηκε από το Τμήμα Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (1ο & 2ο ΚΕΣΥ Ν. Αχαΐας).  Την εκδήλωση  χαιρέτισε o Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Καθηγητής Διονύσιος Μαντζαβίνος.
Οι παρουσιάσεις των προπτυχιακών Τμημάτων του  Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκαν ανά επιστημονικό πεδίο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές πληροφορήθηκαν για τη λειτουργία των Τμημάτων, τις υποδομές του Πανεπιστημίου Πατρών και τις προοπτικές των μελλοντικών σπουδών τους.
Οι μαθητές  της Γ΄ Λυκείου του νομού Αχαΐας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Πατρών, να  ενημερωθούν από τα Τμήματα για τα προγράμματα σπουδών τους, τις επαγγελματικές προοπτικές και τις δυνατότητες επαγγελματικής τους αποκατάστασης.


Η λειτουργία του Ιδρύματος, τις ημέρες των Εορτών του Πάσχα σύμφωνα με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου
Το Πρυτανικό Συμβούλιο, στην υπ΄ αριθμ. 28/16.04.2021 συνεδρίασή του, μετά από εισήγηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστου Μπούρα, αποφάσισε ομόφωνα ότι, την Μ. Πέμπτη 29.04.2021, δεν θα λειτουργήσουν οι Διοικητικές Υπηρεσίες και Γραμματείες του Ιδρύματος, πλην εκείνων που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του.

 

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών σας εύχονται
«ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου