Επιμελητήριο Αρκαδίας, Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης: Φυσικό Αέριο στους Δήμους Τρίπολης και Μεγαλόπολης

 

Την Παρασκευή 9 Απριλίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Παναγιώτης Μαντάς υποδέχτηκαν στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τον σύμβουλο διοίκησης της εταιρίας διανομής Φυσικού Αερίου «HENGAS Α.Ε.» κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη προκειμένου να ενημερωθούν για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της εταιρείας για την τροφοδότηση των Δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης με φυσικό αέριο και τα οφέλη που θα απολαύσουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

 Ο κ. Κουτσογιάννης ενημέρωσε με οικονομικά στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι το φυσικό αέριο θα έρθει στην Αρκαδία με ελκυστικούς όρους για τους καταναλωτές, έτσι ώστε να αποτελέσει μία εξαιρετικά συμφέρουσα πηγή ενέργειας για βιομηχανική - επαγγελματική και οικιακή χρήση.

Η εταιρία σχεδιάζει την άμεση έναρξη του κατασκευαστικού έργου τόσο στην Τρίπολη, όσο και στη Μεγαλόπολη. Σημείωσε δε,ότι ειδικά για τη Μεγαλόπολη η μετάβαση από την τηλεθέρμανση στο φυσικό αέριο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2022 και θα υποστηριχθεί με πόρους ΕΣΠΑ όπου οι επιχειρήσεις – πολίτες, δεν θα έχουν κόστος σύνδεσης λόγω της χρηματοδότησης του προγράμματος.

Αντίστοιχη δυνατότητααπαλλαγής από το κόστος του τέλους σύνδεσης μπορεί να υπάρξει και για την πόλη της Τρίπολης εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ, κάτι που θα ωφελήσει τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις που είναι μέλη του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου.

Από την πλευρά τους και οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν πως η έλευση του φυσικού αερίου θα αποτελέσει σημαντική αναπτυξιακή δράση που θα συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους. Σημείωσαν δε, ότι πάντα θα είναι αρωγοί και θα στηρίζουν ενέργειες προς όφελος των επαγγελματιών και των πολιτών.

Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί από κοινού ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης για τα μέλη του Επιμελητηρίουπου θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το φυσικό αέριο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου