Νίκος Νικολόπουλος : Πάρτι κάνουν οι απευθείας αναθέσεις στον Δήμο Πατρέων, από τον κύριο «Απευθείας Ανάθεση».

 Αποτελεί επιλογή του κάθε Δημάρχου ο τρόπος που θα διαχειρίζεται το Δημόσιο Χρήμα, όπου εκτός βέβαια της νομιμότητας υπάρχει και το ηθικό μέρος.

Για την Κομμουνιστική Δημοτική Αρχή Πελετίδη, παρόλο που κατακεραύνωνε ως αντιπολίτευση στο παρελθόν τις απευθείας αναθέσεις, σήμερα ως εξουσία, έχει στηθεί ένας παραμηχανισμός απευθείας αναθέσεων και εκτελέσεις έργων χωρίς δημοπρασίες για να εξυπηρετηθούν ημέτεροι.

Οι αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια του Δήμου, κατέδειξαν το «πάρτι» απευθείας αναθέσεων που έχει στηθεί στην Πάτρα.

Ο «Βασιλιάς» πια κ. Πελετίδης είναι Γυμνός, στα μάτια του Λαού της Πάτρας.

 

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση στον ένοικο της Μαιζώνος  Κομμουνιστή Δήμαρχο Πατρέων κ. «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ».

Δεν ελπίζω να απαντήσει. Άλλωστε αποφεύγει τον έλεγχο, πολύ περισσότερο στα οικονομικά.

Άραγε τι να κρύβεται πίσω από τις απευθείας αναθέσεις, σε πρόσωπα εκτός Πατρών, π.χ. στο διπλανό μας Ξηρόμερο;

Κύριε Δήμαρχε,

Οι απευθείας αναθέσεις προβλέπονται από το νόμο, για να ανατίθεται, χωρίς σύνθετες διαδικαστικές προϋποθέσεις, η προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών, σε οικονομικό φορέα της επιλογής της εκάστοτε δημόσιας αρχής.

Αυτή, όμως, η δυνατότητα πρέπει παράλληλα να υπηρετεί όλα τα κριτήρια της διαφανούς ανάθεσης και να συνοδεύεται απαραιτήτως από σχετική έρευνα αγοράς και διαβούλευσης, αποσκοπώντας στην μέγιστη δυνατή ωφέλεια για τον φορέα της ανάθεσης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», στην οποία ανήκει και η Δημοτικής σας Παράταξη, σε όλους τους φορείς της τοπικής είναι αντίθετη στην λογική των απευθείας αναθέσεων, διότι εξυπηρετεί, όπως και ισχυρίζεται, ιδιωτικά συμφέροντα και αρπακτικά που λυμαίνονται τον ιδρώτα του λαού.

Σ’ αυτή την πεπατημένη των απευθείας αναθέσεων, δυστυχώς, διαπιστώνει κανείς στη Διαύγεια του Δήμου, ότι και η Δημοτική Αρχή Πελετίδη το έχει κάνει καθημερινότητα. 

Στο χρονικό διάστημα 13,14, και 15 Απριλίου 2021 η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων από τον Δήμαρχο, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει μετατραπεί σε μηχανισμό «εξυπηρέτησης» γνωστών και ημετέρων.

Το γεγονός αυτό γίνεται ακόμα πιο προκλητικό, όταν διαπιστώνουμε ότι οι αναθέσεις γίνονται ακόμα και σε πρόσωπα εκτός Πατρών, για να προσφέρουν ιδιαίτερες υπηρεσίες στο Δήμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την:

1.  ΑΔΑ:ΩΙΨ6ΩΞΙ-50Λ και υπ’ αριθμ: 15387/14.4.2021 απόφαση του Δημάρχου, ανατίθεται με απευθείας ανάθεση και ποσού των 23.941,94€, στον κ. ΚΑΙΜΑΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, κάτοικο Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας, υπηρεσίες βιντεοσκόπησης του Δήμου για το 2021.  

2.  ΑΔΑ:ΨΝΩΞΩΞΙ-ΟΛΔ και υπ’ αριθμ: 15156/13.4.2021 απόφαση του Δημάρχου, ανατίθεται με απευθείας ανάθεση και ποσού των 23.978,10€, στην κα. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, κάτοικο Πατρών, υπηρεσίας Σχεδιασμού και Οργάνωσης, Εκδηλώσεων, Ημερίδων, συνεδρίων, τελετών, δεξιώσεων και λοιπών διοργανώσεων του Δήμου Πατρέων για το έτος 2021.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ, ως οφείλετε άλλωστε, να με ενημερώσετε και να μην κρύβεστε από τον δημόσιο έλεγχο στα κάτωθι:

Ø Για πόσες εργατοώρες είναι οι παραπάνω αναθέσεις εντός του 2021;

Ø Υπήρξαν και άλλες ανάλογες προσφορές που εξετάστηκαν για τα συγκεκριμένα έργα που καλούνται να προσφέρουν οι παραπάνω συνεργάτες του Δήμου ή ήταν οι μοναδικές;

Ø Ποια είναι τα βιογραφικά των παραπάνω συνεργατών και η προϋπηρεσία που έχουν για να επιλεγούν;  Μήπως σύμφωνα με τα βιογραφικά τους, το ποσό είναι πολύ μικρό και ο Δήμος θα πρέπει να το αυξήσει κατά 50%;

Ø Θα προχωρήσετε ανάλογες απευθείας αναθέσεις σε εργαζόμενους, που είναι έκτακτοι στο Δήμο και καλύπτουν πάγιες και διαρκές ανάγκες ή όχι γιατί δεν είναι ημέτεροι;

Τέλος σας προτείνω να προχωρήσετε και στην έκδοση ενός Δημοτικού Εγχειριδίου, για τις απευθείας αναθέσεις στους Δήμους σύμφωνα με τις Λαϊκές Ανάγκες, ώστε να σας αντιγράψουν και οι άλλοι Δήμαρχοι στην Ελλάδα, για να μην δέχονται κριτική και καταγγελίες από τους κομματικούς συντρόφου σας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου