ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σε μια εποχή που κυριαρχεί το ψέμα στον Δήμο Πατρέων, η αλήθεια του Αντιδημάρχου για τον αθλητισμό αποτελεί, ενέργεια επαναστατική.

Πολλές φορές οι συνεντεύξεις αυτοδιοικητικών προσώπων και οι αναρτήσεις στις προσωπικές τους σελίδες, όταν δεν συνοδεύονται με έργα αλλά από διαπιστώσεις, αποκαλύπτουν την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής του κάθε Δήμου.

Με αφορμή των πρόσφατων συνεντεύξεων του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθλητισμού στο Δήμο Πατρέων, κατέθεσα ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ την παρακάτω ερώτηση στο Δήμαρχο, για τις εγκαταλειμμένες συνοικιακές αθλητικές εγκαταστάσεις.

 Κύριε Δήμαρχε,

 

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, σας καταθέτω την παρακάτω ερώτηση, καθώς και τη διαπίστωσή μου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο συνεργάτης και Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Πετρόπουλος Τάκης, σε μπαράζ συνεντεύξεων στα τοπικά Μ.Μ.Ε., αποτυπώνει την εγκατάλειψη των συνοικιακών αθλητικών εγκαταστάσεων από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», συμφωνούμε απόλυτα με τις διαπιστώσεις του Αντιδημάρχου κ. Τάκη Πετρόπουλου, όπου αποκαλύπτει την ανεπάρκεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Πελετίδη και στον Αθλητισμό.   

Πολύ περισσότερο σήμερα, όπου λόγο της πανδημίας οι Δημότες δεν έχουν, όταν επιτραπεί και από την πολιτεία, ασφαλείς Αθλητικές Εγκαταστάσεις στις γειτονιές του Δήμου.

Επειδή η λειτουργία γυμναστηρίων και γηπέδων σε επίπεδο γειτονιάς, δίνουν την ευκαιρία για δημιουργική διέξοδο στα παιδιά, τα οποία δυστυχώς συχνά στερούνται ζωτικών χώρων για την άθληση και την αναψυχή τους σας καλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε:

Ø Το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης και βελτίωσης των εγκαταλειμμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου ανά συνοικία.

Ø  Υπάρχει μελέτη για επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων; Εάν Ναι σε ποιές περιοχές και για ποια αθλήματα;

Ø Θα στηρίξετε οικονομικά τα Ερασιτεχνικά Σωματεία σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021 που πρόσφατα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο;

Ελπίζουμε να αποβάλλετε την επτάχρονη αδιαφορία της θητείας σας και στον αθλητισμό, δείχνοντας την απαιτούμενη ευαισθησία ώστε τα συνοικιακά γήπεδα να γίνουν,  πόλος για όλα τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

 Ιδρυτικο μέλος κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ΕλλάδοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου