Βαδίζουμε στον δρόμο του αγώνα!

Υψώνουμε την φωνή μας και διεκδικούμε:

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

 Η Ολομέλεια των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας ανακήρυξε την 15η Απριλίου ως ημέρα πανελλαδικής δράσης των δικηγόρων, ως διαμαρτυρία για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου…

 Έπρεπε, δηλαδή, να περάσει ένας και πλέον χρόνος πανδημίας, για να διοργανώσουν μια ορισμένη δράση! Και μάλιστα, ακόμα μια φορά, με το ίδιο θολό και αόριστο περιεχόμενο, ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δικηγόρων με τα χαμηλότερα εισοδήματα. Λες και τα προβλήματα που βιώνουμε, όπως και το σύνολο του λαού, είναι προβλήματα κακής νομοθέτησης… και όχι νομοθέτησης για λίγους και εκλεκτούς!

Η στάση τους είναι αναμενόμενη, συνέχεια όλης της προηγούμενης. Αποτέλεσμά της είναι το γεγονός πως ούτε τα δικαστήρια ανοίγουν με μέτρα προστασίας της υγείας μας ούτε καμία ουσιαστική κρατική ενίσχυση του εισοδήματός μας υπάρχει!

Στον αντίποδα της δικής τους στάσης, υπάρχουμε εμείς! Η πλειοψηφία των δικηγόρων με τα χαμηλότερα εισοδήματα, που δεχόμαστε στο πετσί μας τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, που χρειάζεται να συσπειρωθούμε δυναμικά σε έναν αγώνα για τις πραγματικές μας ανάγκες και τα συμφέροντα μας, μαζί με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς επιστήμονες, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό. 

Καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, δεν σιωπήσαμε, δεν μεταθέσαμε τους αγώνες μας για να «τα πούμε μετά»… Προσπαθήσαμε να υψώσουμε την φωνή μας, κάτω από τις μάσκες. Οργανώσαμε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, ακόμα και σε συνθήκες απαγορεύσεων. Συντονίσαμε την δράση μας με τους άλλους επιστημονικούς κλάδους, όχι σε τραπέζια διαλόγου, αλλά στο δρόμο του αγώνα. Στηρίξαμε τα αιτήματα των υγειονομικών και συμμετείχαμε στις δράσεις τους, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Συμμετείχαμε στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς και της 26ης Νοέμβρη 2020.

Συνεχίζουμε!

 

ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

ΩΡΑ: 12.00 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

·     Μέτρα προστασία της υγείες σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες. Τακτικές απολυμάνσεις όλων των χώρων των δικαστηρίων. Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. Καταγραφή και δημοσιοποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Διασφάλιση της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δικαστικών υπαλλήλων, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά. Μόνιμο ιατρικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας στα δικαστήρια. Άμεσα μέτρα βελτίωσης της υλικοτεχνικής υποδομής στα δικαστήρια.

·     Να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα 800 Ευρώ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της πανδημίας. Χορήγηση σταθερού επιδόματος ανεργίας.

·     Απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ για όλο το 2021, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2020. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2020 και 2021, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.

·     Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων (για το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους), δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για το 2020 και 2021. Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τα λαϊκά νοικοκυριά.

·     Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημοσίων νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

·     Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

·     Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

·     Άρση της ομηρίας χιλιάδων συνταξιούχων, που έχουν καταθέσει και λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη πτωχοκομείου, όσο και εκείνων που πληρούν τα κριτήρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ και τον υπολογισμό των συντάξεων από πιστοποιημένους ιδιώτες. Δεν είναι δική μας δουλειά η απονομή των συντάξεων!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου