ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ / Γωνία Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου:

 Από  το βιβλιοπωλείο Παπαχρίστου   Γωνιά του βιβλίου  στα καλλυντικά ΚΙΚΟ

Στη γωνία των πεζόδρομων Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, της Πάτρας, δηλαδή στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης έρχεται σύντομα η Η ΚΙΚΟ Milano, κορυφαίο brand καλλυντικών προϊόντων με  έδρατην Ιταλία. Ο χώρος ήδη ετοιμάζεται. (φωτογραφία )

Το ίδιο  σημείο  στην Πάτρα τα προηγούμενα πρόσφατα χρόνια φιλοξενούσε τα φάστ φούντ   everest  και πολύ παλαιότερα  από το 1946 μέχρι το 1964  το βιβλιοπωλείο Παπαχρίστου   Γωνιά του βιβλίου ( τότε υπήρχε άλλο ισόγειο κτίριο με πατάρι – φωτογραφία του 1957 ) και αργότερα, δεκαετία 70, όταν οικοδομήθηκε νέο, το Ταχυδρομείο.

Στο τέλος του 2019 λειτουργούσαν περίπου 900 καταστήματα ΚΙΚΟ Milano στον κόσμο και ο κύκλος πωλήσεων του brand ξεπερνούσε τα 588 εκατ. ευρώ. Ο Όμιλος Φάις ανέλαβε το Master–franchising. για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία.

Η εταιρεία εγκαινίασε πρόσφατα δύο νέα καταστήματα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο όμιλος Φάις λειτουργεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα σημείο της ιταλικής αλυσίδας στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, σηματοδοτώντας την είσοδο του ομίλου Φάις στον κλάδο των καλλυντικών αλλά και την ένταξη ενός νέου παίκτη σε μια αγορά που διαρκώς αναπροσαρμόζεται, ειδικά μετά το κενό που άφησε η Folli Follie Cosmetics και την ισχυροποίηση άλλων παικτών της αγοράς, όπως ό όμιλος Σαράντη αλλά και η Notos Com

 

 

 

 

 

 

 


Η ΚΙΚΟ Milano, κορυφαίο brand καλλυντικών προϊόντων στην Ιταλία, αναπτύσσεται κυρίως με δικό της δίκτυο καταστημάτων που συνεχώς διευρύνεται. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα από 1.000 καλλυντικά προϊόντα της εταιρείας παράγονται σε ποσοστό 99% στην Ευρώπη και 75% στην Ιταλία.

Ενδιαφέρον έχει ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΙΚΟ Milano είναι και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Αταλάντα , ενώ επιχειρηματικά ελέγχει  και την αντιπροσωπεία της ΝΙΚΕ για την Ευρώπη.


ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΒΡΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου