Κύριε Μητσοτάκη κατάφορα τα ψέματα σας

 

Του Νίκου Ι. Νικολόπουλου

Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

Μου είναι πολύ δύσκολο όπως φαντάζομαι και στον καθένα να παραδεχθεί ότι ένας πρωθυπουργός σε δημόσια συνέντευξή του θα έλεγε κατάφωρα ψέματα. Και όμως συνέβη. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη την 7/4/2021 ο Πρωθυπουργός  είπε επί λέξει «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν».  

 Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών, την ΟΕΝΓΕ  όταν έλεγε αυτά ο κ. Μητσοτάκης  στην επίσημη  λίστα αναμονής για διακομιδή σε  ΜΕΘ των νοσοκομείων της  Αττικής υπήρχαν 113 διασωληνωμένοι, βαρέως πάσχοντες εκτός ΜΕΘ. Από αυτούς οι 82 ήταν ασθενείς με covid 19 εξ ων οι 37 περίμεναν να βρουν θέση πάνω από τρεις ημέρες. Εννοείται ότι αυτή η εικόνα δεν αφορούσε μόνο την 7/4/2021 αλλά ισχύει τις τελευταίες εβδομάδες.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ο πρωθυπουργός ψεύδεται συνειδητά. Η δημοσιογράφος που έπαιρνε την συνέντευξη δεν έκανε κανένα σχόλιο, ως όφειλε. Δεν ήταν ενημερωμένη; Το θεωρώ απίθανο. Το κανάλι που την έστειλε ήταν «πετσωμένο» ; Πολύ πιθανό.

Ο φον Χίντεμπουργκ, αρχιστράτηγος των Γερμανών στο Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο ως πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης είχε απαντήσει σε όσους τον πίεζαν να κάνει δικτακτορία «Με τις ξιφολόγχες μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Ένα δεν μπορείς να κάνεις. Να κάθεσαι για πολύ καιρό επάνω τους». Χρησιμοποιώ το παράδειγμα μήπως και σε αγγίξει κ. Πρωθυπουργέ πρώτον γιατί γνωρίζουμε τους στενούς σου δεσμούς με την Γερμανία και δεύτερον γιατί μπορείς όπου ξιφολόγχες να βάλεις ΜΜΕ.

Όμως ανεξάρτητα από το αν είναι σίγουρος ότι θα τον  καλύψουν τα ΜΜΕ το ερώτημα παραμένει. Γιατί να πει ψέματα ; Για να φανεί καλός εκείνη την στιγμή, για να μας παραπλανήσει υπολογίζοντας στο ότι θεωρείται αξιόπιστος ο λόγος του Πρωθυπουργού ; Δεν ξέρω.

Αν όμως ο πρωθυπουργός πετάει ένα ψέμα με τόση ευκολία, παρά το γεγονός ότι ξέρει πως θα αποκαλυφθεί σε λεπτά από την ώρα που το ξεστόμισε, τότε πότε λέει την αλήθεια. Στα θέματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια των λεγομένων του πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα; Όταν παραδείγματος χάριν στα Ελληνοτουρκικά ισχυρίζεται ότι δεν έχει γίνει ήδη συμφωνία είναι αλήθεια ή ψέματα ; Όταν λέει ότι δεν είχε γνώση στα σκάνδαλα που σκάνε ένα ένα λέει αλήθεια ή ψέματα ; Όταν λέει «σας κοιτάζω στα μάτια και λέω αλήθειες» είναι αλήθεια ή ψέματα ;

Ο κ. Μητσοτάκης μπλέκει μόνος του, αναίτια, σε μια δαιδαλώδη κατάσταση. Αυτό δεν θα πείραζε κανέναν αν δεν ήταν Πρωθυπουργός. Όμως είναι και ότι κάνει επηρεάζει τις δικές μας ζωές. Η ευθύνη του είναι σοβαρή και δεν αντιμετωπίζεται με ψέματα.     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου