«Σύντροφοι», συνετίστε πολιτικά και το Δήμαρχο Πατρέων όπου απέτυχε και στη διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων συντροφιάς.

Με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρας για τα Αδέσποτα, ο Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα απαντήσει ο Δήμαρχος και να μην επιλέξει για άλλη μια φορά την φυγοδικία στον έλεγχο, πολύ περισσότερο όταν υπάρχει και δημόσιο χρήμα με το οποίο επιχορηγείται ο Δήμος.  

Κύριε Δήμαρχε,

 

Με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Αδέσποτα (4/4), επανέρχομαι στην από 10/2/2021 ερώτησή μου για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχετε απαντήσει.  

Η Κομμουνιστικής σας αντίληψη αλλά και η κομματική εποπτεία, δεν σας επιτρέπει στον Δημοκρατικό έλεγχο που έχουμε ως Δημοτική Αντιπολίτευση.

Μπορεί να θέλετε και να αποκρύψετε κάποια στοιχεία της Διαχείρισης στο Δήμο, που πιθανόν να σας εκθέσουν στα μάτια των Δημοτών ή του κρατικού ελέγχου.

Ο Δήμος Πατρέων σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 4891/31.12.2019 έλαβε από το Κράτος το ποσό των 39,959,55€, αναλυτικά ως 1) 27.027,40€ για βελτίωση του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων και 2) 12.932,15€ για σίτιση.   

Επίσης με το ΦΕΚ Β’ 5732/28.12.2020 έλαβε από το Κράτος το ποσό των 36.653,77€, αναλυτικά ως 1) 31.553,55€ για βελτίωση του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων και 2) 5.100,22€ για σίτιση.   

  Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ να ενημερώσετε Δημόσια τα παρακάτω:

Ø  Αντλήθηκαν τα παραπάνω ποσά από το Δήμο Πατρέων, Ναι ή Όχι;

Ø  Πως δαπανήθηκαν τα παραπάνω ποσά από το Δήμο και με ποια διαγωνιστική διαδικασία;  

Ø  Ποιος είναι ο αριθμός των αδέσποτων Ζώων που στειρώθηκαν στο Δήμο, αναλυτικά ανά έτος την τελευταία πενταετία;

Ø  Πόσο στοίχισε η στείρωση ανά Ζώο;  

Ø  Σε ποιόν έγινε η ανάθεση και με ποια διαδικασία;

Ø  Υπήρχε εκπρόσωπος του Δήμου κατά την διαδικασία της στείρωσης;

 

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», είμαστε σύμφωνη με τις απόψεις της Δημοτικής Παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Κομοτηνής, όπου καλεί την Δημοτική Αρχή στα παρακάτω:

1.     Τη μελέτη για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στον Δήμο..

2.     Ενίσχυση του προσωπικού της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας, για να είναι δυνατοί περισσότεροι έλεγχοι και στην ύπαιθρο του Δήμου.

3.     Την εφαρμογή της νομοθεσίας περί συλλογής αδέσποτων ζώων.

4.     Την ευαισθητοποίηση των δημοτών μας, ώστε να μην εγκαταλείπουν τα αδέσποτα αλλά να προχωρούν σε υιοθεσίες και όχι στην αγορά ζώων παράνομο εμπόριο.

5.     Την ολοκληρωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής σήμανσης και παρακολούθησης όλων των ζώων, οικόσιτων και αδέσποτων

 

.

 Καθώς επίσης και της Δημοτικής Παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Πρεβέζης όπου αναφέρει τα εξής:

6.     Επιτάχυνση των διαδικασιών της δημιουργία του νέου δημοτικού κυνοκομείου. Έχει ψηφιστεί η κατασκευή του ομόφωνα ήδη από το δημοτικό συμβούλιο στις 11-12-2019. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα το στελεχώσουν.

7.     Να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες των ζώων να στειρώνουν τα ζώα τους με τη μείωση των δημοτικών τελών. Επίσης αντίστοιχο μέτρο να ληφθεί σε όσους υιοθετούν ζώο από το καταφύγιο.

8.     Σύμβαση του Δήμου με κτηνιάτρους για την περίθαλψη, τους εμβολιασμούς και τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων.

9.     Διαφάνεια στη διαχείριση των εσόδων του Δήμου από τα τέλη των πολιτών που αφορούν τα αδέσποτα ζώα ια την προμήθεια μέσων και εξοπλισμού για τη φροντίδα την περίθαλψη και τη σίτιση των αδέσποτων ζώων.

10.   Στελέχωση ειδικού συνεργείου για την περισυλλογή και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Προσλήψεις προσωπικού εφόσον απαιτείται.

11.   Ενημέρωση στα σχολεία, με βιωματικά προγράμματα, ώστε να αναπτυχθεί η φιλοζωική κουλτούρα της νέας γενιάς.

12.   Ενημερωτική καμπάνια σχετικά με τα αδέσποτα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και για την υπενθύμιση των υποχρεώσεων που έχουν οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων για τη διατήρηση της ευζωίας των κατοικίδιων αλλά και τη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης.

 

Επίσης Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», επικροτούμε την ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης  Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας την 20/10/2020, όπου εγκαλεί τον Περιφερειάρχη να παρέμβει στου Δήμους και όπου αναφέρει τα εξής:

«Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι υποδιευθύνσεις της, κατά τα φαινόμενα, δεν ασκούν επαρκείς ελέγχους στους Δήμους της Περιφέρειας, σχετικά με τα προγράμματα διαχείρισης των ζώων συντροφιάς. Έτσι στους περισσότερους Δήμους της Περιφέρειας, επικρατεί ασυδοσία των αρμοδίων και το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων επιδεινώνεται σε βάρος των δημοτών, των φιλόζωων και φυσικά των ίδιων των ζώων. Προκύπτει επίσης θέμα σε σχέση με το πώς αξιοποιούνται σχετικά κονδύλια των υπουργείων Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης».

Επιτέλους κύριε Δήμαρχε, εφαρμόστε την κομματική γραμμή και τις θέσεις για την επίλυση με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στην Πάτρα.

Ενημερώστε τους Δημότες υπεύθυνα, για τα χρήματα που εισπράξατε και τη διάθεσή τους.

Η Αφωνία σας μας προβληματίζει ότι κάτι μεμπτό πιθανόν θέλετε να αποκρύψετε.   

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου