Ώρα Πατρών: 20 ερωτήσεις για την συνεδρίαση στις 31/5/2021

Η Ώρα Πατρών ζήτησε να τεθούν προς συζήτηση οι εξής ερωτήσεις:

1) Η χορήγηση άδειας σε πωλητές λαϊκών αγορών που δεν κατάφεραν να εκδώσουν.

2) Το αίτημα των 33 ατόμων της κοινωφελούς εργασίας.

 

 
3) Το αίτημα των συλλόγων «Πέτρινα Χρόνια-Ιστορική Μνήμη» και «Παναγία Γηροκομίτισσα» για την ανάπλαση της πλατείας καθώς επίσης και για την τοποθέτηση πλάκας με αναγραφή των ονομάτων των εκτελεσθέντων.

4) Η ονοματοθεσία του εκτελεσθέντα από τους Ιταλούς Γερμανούς πατριώτη Εμμανουήλ Γιάννουλη.

5) Η περιποίηση της πλατείας στο Ζαβλάνι, το γήπεδο μπάσκετ και το γήπεδο βόλεϋ, και τη σύνδεση της πλατείας με τον ελαιώνα.

6) Το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης της διάβρωσης της παραλιακής οδού από τα Καμίνια έως τον Ψαθόπυργο.

7) Το χρονοδιάγραμμα πεζοδρομήσεων στον παραλιακό δρόμο αλλά και την Π.Ε.Ο. Πατρών Πύργου στις περιοχές Ροΐτικα-Μονοδένδρι.

8) Η πυκνότητα των δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ και του προαστιακού σιδηρόδρομου για την νότια παραλιακή.

9) Η σύνδεση των κατοικιών στο αποχετευτικό δίκτυο. (Ρωμανός, Άγιος Βασίλειος, Ψαθόπυργος, Βραχναίικα Αραχωβίτικα, Δρέπανο, Μονοδένδρι, Ροΐτικα) 

10) Τοποθέτηση κάδων σκουπιδιών ανακύκλωσης.

11) Για τις περιοχές Ψαθοπύργου, Ροϊτίκων και Μονοδενδρίου αναζήτηση δημοτικών χώρων στάθμευσης οχημάτων.

12) Ποιος ο λόγος που δεν γίνεται πιστή εφαρμογή των ψηφισμένων τεχνικών προγραμμάτων σύμφωνα με τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων.

13) Ποιος ο λόγος που δεν χορηγούνται το σύνολο των χρημάτων της παγίας προκαταβολής που ορίζει ο νόμος για έργα στις τοπικές κοινότητες.

14) Λειτουργία της επιτροπής ονοματοθεσίας.

15)  Αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Ρωμανό.

16) Οι οσμές από την Ξερόλακκα κατά τη διαδικασία της αποστράγγισης φτάνουν στην περιοχή στην περιοχή του Ρωμανού με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Έχετε εξετάσει την εκτεταμένη δενδροφύτευση (τοίχος), ως ανάλογη πρακτική με τον βιολογικό καθαρισμό;

17) Λόγω της κλίσης των δρόμων στο Ρωμανό είναι δύσκολη η διέλευση οχημάτων θα τοποθετήσετε καθρέπτες για την αποφυγή ατυχημάτων;

18) Στον Ρωμανό δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος-πλατεία που θα αποτελεί τόπο συνεύρεσης και ψυχαγωγίας. Ένας διαθέσιμος χώρος 3,5 στρεμμάτων που επισκεφθήκαμε μπορεί να αποτελέσει την πλατεία της περιοχής με ένα μικρό θέατρο, παιδική χαρά κ.α.. Θα προχωρήσετε σε αυτοψία και την πιθανή εξαγορά του χώρου;

19) Ανάπλαση της παραλίας Άγιο Βασίλειο.

20) Μελέτη εξεύρεσης τρόπου διαφυγής των όμβριων και τρεχούμενων υδάτων από την παλιά εθνική οδό και την παραλία στον Άγιο Βασίλειο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου