Μεταξύ μας…


*** Σε αναζήτηση διευθυντή για το Περιφερειακό Κλιμάκιο Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας  Δυτικής Ελλάδος με έδρα την Πάτρα βρίσκεται η ΕΡΤ . Το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει μέσα στον Μάϊο. Ηδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον τουλάχιστον από τρείς γνωστούς δημοσιογράφους, ενώ η ιδιότητα αυτή δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την τελική επιλογή.

*** Απαισιόδοξος για την ερχόμενη φετινή τουριστική περίοδο εμφανίστηκε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος  της Ενωσης Ξενοδόχων Πατρών Ηλίας Μεντζελόπουλος, εκτιμώντας ότι θα είναι χειρότερη από αυτή του 2020.


*** Δύο τουλάχιστον Λευκώματα είναι στα σκαριά στην Αχαϊα με θέμα την Επανάσταση του 1821 και με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων.
To

ένα θα εκδοθεί από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία Πελοποννήσου περί τον Σεπτέμβριο. Το ετοιμάζει ο νομικός και συγγραφέας Χρήστος Μούλιας. Ο ίδιος θα επιμεληθεί και παρόμοια έκδοση με πρωτοβουλία του Δήμου Ερυμάνθου που αναμένεται να κυκλοφορήσει ίδια εποχή.

*** Όπως είναι γνωστό τρίτο ενδιαφέρον Λεύκωμα με το ίδιο θέμα ετοιμάζει  και ο Δήμος Καλαβρύτων. Το  επιμελείται ένας εκλεκτός Καλαβρυτινός και επιστήμονας, ο δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, και χρησιμοποιείται αξιόλογο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό με τεκμηριωμένα κείμενα και αρχεία, σε 340 περίπου σελίδες. Το Πολεμικό Μουσείο αποδέχθηκε πρόταση του Δήμου και θα είναι αρωγός στην έκδοση, χαιρετίζοντας την προσπάθεια για την διάσωση της ιστορικής μνήμης όσον αφορά τη συμβολή των Καλαβρύτων στην Εθνική Παλιγγενεσία.

Ο αδιάκριτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου