ΠΑΤΡΑ / Νίκος Νικολόπουλος: Οι εργολάβοι καθορίζουν την τιμή στην Φάμπρικα των απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Πατρέων;

 Αποκαλυπτική η ανακοίνωση της πανικόβλητης Δημοτικής Αρχής Πελετίδη, σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία της Ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών του Δήμου.

Μετά την ερώτηση που κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», για την Ναυπήγηση της απευθείας ανάθεσης που οδηγείται ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, ο Δήμος προσπάθησε να δικαιολογηθεί, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυβέρνηση. 

Δυστυχώς ο «Βασιλιάς είναι γυμνός».

Ακτινογραφώντας την ανακοίνωση επιβεβαιώνονται οι διαπιστώσεις της παράταξής μας και εγείρονται νέα ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα παραδέχεται η Δημοτική Αρχή ότι επί θητείας Πελετίδη το κόστος αυξήθηκε από τις 3.700€ μηνιαίως σε 6.625€ ανά θέση Ναυαγοσώστη.

Επίσης παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει ομηρία κάθε χρόνο, από την Ναυαγοσωστική εταιρεία που συνεργάζεται ο Δήμος από το 2015, ως προς το πραγματικό κόστος των Υπηρεσιών που καλείται να καταβάλει για την ναυαγοσωστική κάλυψη.

Και ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θέτουμε τα ερωτήματα:

  •   Τι κάνατε τόσα χρόνια ώστε να μην γίνεται το ταμείο του Δήμου όμηρος των εργολάβων;
  • Γιατί δεν πράξατε το αυτονόητο χρόνια τώρα που και εμείς σας προτείναμε, δηλαδή, την αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού από τον Δήμο και την πρόσληψη ανά χρόνο συμβασιούχους πιστοποιημένους Ναυαγοσώστες, επόπτες και χειριστές ταχύπλοων όπως κάνουν άλλοι Δήμοι; Π.χ. Χίος, Κω, κ.α.
  • Γιατί δεν ολοκληρώνετε την κάθε διαγωνιστική διαδικασία έως τα τέλη π.χ. Μαρτίου, αλλά την οδηγείτε οριακά, ώστε εάν κριθεί άγονος ο Διαγωνισμός, να προχωρήσετε νόμιμα στην Φάμπρικα των απευθείας αναθέσεων που έχει στηθεί;
  • Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πατρινών συμφερόντων ή έχει έδρα σε άλλο Δήμο;

Κύριε Πελετίδη δυστυχώς είστε και εκτεθειμένος.

Γιατί παραδέχεστε Δημόσια την ύπαρξη επιστολής από την Ναυαγοσωστική εταιρεία, για τον καθορισμό του οικονομικού κόστους που θα πρέπει να ορίσει ο Δήμος για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Δηλαδή σας υπαγορεύει η κάθε εταιρεία ή εργολάβος, το κόστος των υπηρεσιών που θα πρέπει να υπογράψετε στην «φάμπρικα» των απευθείας αναθέσεων που έχει στηθεί στο Δήμο.

Ποιο είναι το ποσό που σας ζήτησε να καταβάλετε;  Θα ενημερώσετε τους Δημότες ή θα το αποφύγετε με την ένοχη σιωπή που σας διακρίνει;

Ως Δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θα αποκαλύπτουμε στους συνδημότες μας, τα παράθυρα των απευθείας αναθέσεων που έχετε στηθεί στο Δήμο.

Και είτε από «πνιγμό» είτε από δάγκωμα από τα αδέσποτα, θα αποκαλυφτείτε για το σκοτεινό ρόλο που διαχειρίζεστε τα Δημοτικά δρώμενα.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου