Εκτέλεσαν τον Πατρινό πυγμάχο Τάσο Μπερδέση στη μέση του δρόμου

Ο Τάσος Μπερδέσης

 

Γνωστός Έλληνας πυγμάχος από την Πάτρα είναι ο 39χρονος που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, στις 9 το πρωί, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 22, στην Βάρη, έξω από ένα αθλητικό κέντρο στο οποίο ενδεχομένως γυμναζόταν. Η δολοφονία του σημειώνεται λίγες ώρες μετά τη δολοφονία στα Σεπόλια.

 

Πρόκειται για τον γνωστό αθλητή Τάσο Μπερδέση, ο οποίος σωριάστηκε νεκρός, δίπλα από το αυτοκίνητό του από την θέση του συνοδηγού με ανοιχτή την πόρτα και ενδεχομένως σε μία προσπάθειά του να αποφύγει την ενέδρα θανάτου σε βάρος του από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες.

 Ο Τάσος Μπερδέσης

Το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία της Ασφάλειας Πατρών για υποθέσεις εκβιασμών και προστασίας σε καταστήματα. Σημειώνεται ότι ο 39χρονος είχε λάβει μέρος -και αναδείχθηκε νικητής- πριν από λίγα χρόνια σε γνωστό ριάλιτι επιβίωσης.

Στο σημείο έχει σπεύσει ιατροδικαστής και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που διενεργεί την έρευνα, λαμβάνονται καταθέσεις και αναζητούνται τυχόν υλικά από κάμερες για ανάλυση.

Tο όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία της Ασφάλειας Πατρών για υποθέσεις εκβιασμών και προστασίας σε καταστήματα.

 Ποιος ήταν ο Τάσος Μπερδέσης

Ό Τάσος Μπερδέσης ήταν ένας από τους καλύτερους Έλληνες πυγμάχους των τελευταίων ετών. Αν και ξεκίνησε με καράτε στην ηλικία των 12, ήταν η πυγμαχία το 1993 που τελικά τον κέρδισε.

Η εξέλιξή του ήταν γρήγορη, καθώς άρχισε να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο από το 1999. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το 2002 στα - 75 κιλά, το 2007 στα -81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, τo 2007 κέρδισε το κύπελλο Ακρόπολις.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο του 2008, ωστόσο λόγω εμπλοκής του με τη δικαιοσύνη, δεν συμμετείχε στους Αγώνες.

Το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας.

Η συμμετοχή στο Survival Secret

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε γίνει ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι Survival Secret του Epsilon, του οποίου, μάλιστα είχε αναδειχθεί και νικητής. Ο Τάσος Μπερδέσης με τη νίκη του, κέρδισε και το χρηματικό έπαθλο των 150.000 ευρώ.

Ο πυγμάχος συμμετείχε στο ριάλιτι μαζί με τον Γιώργο Μανίκα, την Πηγή Δεβετζή, τον Γιάννη Αϊβάζη, τον Θάνο Πετρέλη κ.α., ωστόσο ο Μπερδέσης κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση και να πάρει το τρόπαιο. Παρουσιαστής του προγράμματος ήταν ο Κώστας Σόμμερ.

 Το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις εκβιασμών, φυγοδικούσε στη Βουλγαρία, είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Στην πρώτη τους εκτίμηση τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» πίσω από την εκτέλεση ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο αιματηρό περιστατικό που εκτυλίσσεται μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς είχε προηγηθεί το απόγευμα της Κυριακής η δολοφονία ενός άνδρα αλβανικής καταγωγής στα Σεπόλια.

Η υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 39χρονου έφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας το περιστατικό που «σημάδεψε» τον γνωστό πυγμάχο που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα καθώς ο συνομήλικός του Θανάσης Μηλιόρδος έχασε τη ζωή του μετά από δυνατά χτυπήματα που τον άφησαν αναίσθητο.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2000 όταν ο Τάσος Μπερδέσης συμμετείχε σε αγώνα με αντίπαλο τον Θανάση Μηλιόρδο σε αγώνα πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που θα λάμβανε χώρα στη Βουδαπέστη. Στο 56ο δευτερόλεπτο του 4ου γύρου, μετά από τρία χτυπήματα σε αυχένα και σαγόνι που δέχτηκε ο 18χρονος Μηλιόρδος από τον Μπερδέση μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Λίγες ημέρες αργότερα άφησε την τελευταία του αναπνοή. Το βίντεο από τον θανατηφόρο αγώνα έδωσε στη δημοσιότητα το LiveNews:

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια

O Μπερδέσης και ο διαιτητής του αγώνα Δ. Παναγάκης οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο Μπερδέσης τότε υποστήριζε ότι ενώ είχε κάνει λάθος που χτύπησε στον αυχένα τον Μηλιόρδο, υπεύθυνος ήταν ο διαιτητής επειδή δεν τον σταμάτησε έγκαιρα.

Η πρωτόδικη απόφαση τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων όμως στη συνέχεια το Εφετείο τους έκρινε ομόφωνα αθώους παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και τους δύο κατηγορούμενους. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος του νεαρού πυγμάχου επήλθε μετά τα μοιραία χτυπήματα επειδή ο Μηλιόρδος είχε ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Η οικογένεια του Μηλιόρδου έκανε προσφυγή στον Άρειο Πάγο ωστόσο στη συνέχεια εγκατέλειψε τη δικαστική διαμάχη.

Ο αδερφός του Μηλιόρδου ξεσπά για την απόφαση

Ο Θωμάς Μηλιόρδος, αδερφός του Θανάση Μηλιόρδου υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή του δικαστηρίου οφείλεται στη «στρατιά δικηγόρων» που χρησιμοποιήσε η ομοσπονδία πυγμαχίας με στόχο να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι για να μην αμαυρωθεί η εικόνα της πυγμαχίας. Ο ίδιος κάνει λόγο για αντικανονικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Άκρη δεν μπορέσαμε να βγάλουμε. Κατέβαιναν διαρκώς δικηγόροι παράδικηγόροι και έλεγαν να μην αμαυρώσουμε το άθλημα και ήταν όλοι υπέρ τους» δήλωσε ο αδερφός του μιλώντας στο newsit.gr. «Αντικανονικά χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού που έσπασαν μια αρτηρία στο πίσω μέρος του εγκεφάλου» δήλωσε ο αδερφός του Θανάση Μηλιόρδου.

Από πλευράς του ο Μπερδέσης είχε δηλώσει τότε: «Το παιδί ήταν από τους πιο αγαπημένους μου φίλους. Είχε ένα ατύχημα με την μηχανή, από το οποίο όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, προκλήθηκε ένα ανεύρυσμα, που δυστυχώς έσπασε κατά την διάρκεια του αγώνα. Μου κόστισε πολύ. Επί ενάμιση χρόνο δεν έπαιζα σε αγώνες. Με πλήγωσε πολύ. Ήταν σαν αδελφός μου. Η μοίρα έπαιξε ανελέητα μαζί μου, όμως δεν λύγισα ποτέ».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου